Kyläkoulun ip-toiminta jatkuu vuoden vaihteen jälkeen uusin järjestelyin

Vihtijärven koulun vanhempainyhdistys esitti Vihdin kunnalle marraskuun 2012 alussa, että se ottaisi hoitaakseen koulun ip-toiminnan. Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti kokouksessaan 13.11.2012 yksimielisesti että Vihtijärven koulun tiloissa tapahtuva iltapäivätoiminta siirtyy vanhempainyhdistyksen toiminnasta kunnan toiminnaksi 1.1.2013 lukien.

"Hieno juttu ja suuri helpotus!", iloitsee vanhempainyhdistyksen ip-toiminnasta tähän saakka vastannut Kaarina Pullinen. "Ip-toiminnan järjestelyjä on nyt tehty yli neljä vuotta pääsääntöisesti vapaaehtoisvoimin. Onneksi meillä on ollut niin hyvät ohjaajat, ymmärtäväiset vanhemmat ja loistava kirjanpitäjä. Kokemus on ollut välillä kaikkine kiemuroineen erittäin opettavainen. Aiemminkin tästä on ollut kunnan kanssa puhetta, mutta osallistujamäärät ovat olleet kunnan näkökulmasta liian pieniä".

Vanhempainyhdistys päätti esittää kunnalle uusia järjestelyjä kun ip-ohjaaja Tuula Vehmas pyydettiin lisäksi koulun puolelle koulunohjaajan osa-aikahommiin aamupäiväksi. "On paljon järkevämpää että Tuulalla on vain yksi työnantaja, lisäksi on hyvä juttu, että ohjaajallamme on viimeinkin "oikea työyhteisö" ja "oikea työnantaja" - työnantajan vastuu on vanhempainyhdistyksen kaltaiselle ry:lle melko haastava", toteaa Kaarina. 

Koulun vanhempainyhdistys kiittää kaikkia vuosien varrella ip-toimintaa edistäneitä tahoja ja keskittyy taas mielellään oikeaan tehtäväänsä: oppilaiden, koulun ja kodin välisen yhteistoiminnan kehittämiseen sekä koulun tukemiseen hyvän oppimis- ja kasvuympäristön ylläpitämiseksi. 

(3.12.2012 AN)