Kyläyhdistykselle myönnettiin Vuoden alkiolainen teko 2015 -palkinto

Vihtijärven kyläyhdistys ry:lle myönnettiin Vuoden alkiolainen teko -palkinto

Nurmijärven Keskusta on palkinnut Vihtijärven kyläyhdistys ry:n Vuoden alkiolainen teko -palkinnolla maanantaina 23.11.2015. Vuoden alkiolainen teko -palkinto myönnetään vuosittain Nurmijärven Keskustan 100-vuotisjuhlarahastosta.

Vuoden alkiolainen teko voi olla kulttuuriteko, keskustelunavaus, määrätietoinen toiminta aatteellisesti kestävän tavoitteen toteutumiseksi tai pieni ihmisten arkeen vaikuttava selkeä parannus. Siinä voi välittyä yhteisvastuullisuus tai köyhän asialla oleminen, suvaitsevaisuuden ja sivistyksen edistäminen, yrittäjyyteen kannustaminen tai yksilöiden auttaminen sen kaikissa muodoissa. Myös ympäristöystävällinen teko voi hyvin täyttää vuoden alkiolaisen teon edellytykset. Vuoden alkiolaisen teon tekijä voi olla yksityinen kansalainen tai ryhmä.

Perusteluna palkinnon myöntämiselle mainitaan seuraavaa: "Kyläyhdistyksenne aloitteellisuus Vihtijärven yhdistämisestä Nurmijärveen täyttää  palkintomme myöntämisperusteet. Olette rohkeasti ja ennakkoluulottomasti avanneet keskustelun osakuntaliitoksesta, jolla on suoraa vaikutusta monen kyläläisen arkeen. Aloitteellisuutenne osoittaa, että muutosvoima on meissä ihmisissä, ei virkamiehissä tai päätöksentekijöissä."


Palkintona Veikko Virkin kädessä Nurmijärven keskustan 100-vuotishistoriikki "Keskellä Nurmijärveä", Kaarina Pullinen otti vastaan upean kukkakimpun ja Markku Pietilä kunniakirjan, joka päätyy lähiaikoina kylätalon seinälle.

Palkinnon ojensi Nurmijärven kunnallisjärjestö ry:n puheenjohtaja Virpi Korhonen ja sen kävivät kyläyhdistyksen puolesta vastaanottamassa hallituksen varapuheenjohtaja Markku Pietilä, vuoden 2016 alusta puheenjohtajaksi valittu Veikko Virkki sekä kyläyhdistyksen sihteeri Kaarina Pullinen

Lisätietoa palkinnosta sekä aiemmin palkituista saat tästä linkistä.

(23.11.2015 KP, kuva: Paula Huhtala)