Tammikuu 2021: Anu Nilsson, 46

Tammikuu 2021: Anu Nilsson, 46

Tammikuun 2021 kuukauden kyläläiseksi valittu Anu Nilsson istuu jännittäen edessäni pöydän toisella puolella. Kai tämän täytyi joskus osua omaan nilkkaan. Vihtijärven mediatiimin jäsen ja aktiivinen kyläläinen monessa asiassa, esimerkiksi vpk:ssa, martoissa, palvelutaloyhdistyksessä ja kyläyhdistyksessä on nyt itse haastateltavana. Anu on asunut kylällä jo yli 35 vuotta ja jo sitä ennen viettänyt viikonloput ja kesät Tyyne Sannan luona Perälässä, mummolassa.


Anun perheeseen kuuluu Mikan ja Amin lisäksi 12-vuotias Luka-kissa.

Anu muutti ensimmäisen kerran Vihtijärvelle perheensä kanssa kolmannen luokan ensimmäisten viikkojen aikana. Sitä ennen koti oli Vihdin kirkonkylällä. Opiskelun ja muun elämän ohella kämppiä on ollut Lahdessa, Lohjalla ja Kalliossa, mutta 2002 suuntana oli taas Vihtijärvi. “Vihtijärvelle palaaminen oli jotenkin aina suunnitelmissa”, Anu tokaisi kun kysyin, miten nykyiseen asuinpaikkaan päädyttiin. Se oli itsestäänselvyys. Anu ja aviomies Mika rakennuttivat talonsa Teerimäkeen Anun lapsuudenkodin naapuriin. Seuraavana vuonna 2003 syntyi Ami, nyt jo 17-vuotias poika. Mukana menossa on myös 12 vuotta vanha kissa, Luka.

Koulutukseltaan Anu on alunperin vaatetusteknikko. Suoritettuna on myös liiketalouden merkonomin tutkinto ja ammattitutkinto isännöitsijänä. Nykyiseen työhönsä Uudenmaan kylillä kyläasiamiehenä Anu päätyi puolivahingossa kyläaktivismin kautta. Kyläasiamiehen työhön kuuluu kylien ja kyläyhdistysten auttaminen esimerkiksi kyläsuunnittelussa, hankkeissa ja viestinnässä.

Lähellä sydäntä ja vapaa-ajan harrastuksina Anulla on muun muassa sukkien kutominen, lauta- ja korttipelit, kirjat ja elokuvat. Tietysti myös ystävät ovat suuri osa Anun arkea ja juhlaa. Korona näyttää naamansa vapaa-ajalla ulkomaanmatkojen peruuntumisena. Matkustaminen on myös rakas harrastus. Anu on jopa asunut kolme kuukautta Amin kanssa Espanjassa, Fuengirolassa muutama vuosi takaperin. Anulle Vihtijärven lisäksi todella tärkeä paikka on mökki, joka sijaitsee Nauvon saaristossa. “Parasta siellä on hiljaisuus ja meri. Se että voi vaan olla.”

Ystäväkirjassa Anun kohdalla avainsanoja olisivat varmaan oranssi, sushi, kissa ja pöllö, sekä cocacola. Inhokkiasioita olisi paprika, kauhuleffat, pelottavat koirat ja ulkona liikkuminen pimeällä yksin.

(EP, kuvat Anun kotialbumista)

Valinta kuukauden kyläläiseksi ei edellytä erityisiä ansioita, saavutuksia tai merkkipäivää. Riittää, että asuu kylällä - tai liittyy jotenkin kylän elämään. Ketä toivoisit kuukauden kyläläiseksi? Tee ehdotus toimitukselle tässä linkissä. Itseäänkin saa ehdottaa.