Tammikuu 2018: Sanna Rajala, 29

Tammikuu 2018: Sanna Rajala, 29

Tammikuu 2018: Sanna Rajala

Sanna Rajala valittiin vuoden 2017 Uhkalaiseksi urheilusaavutustensa perusteella. Hän saavutti viime vuonna eteläisen alueen mestaruuden kävelyssä ja oli Suomenmestaruusviesteissä neljäs. Lisäksi hän oli monissa kisoissa kolmen parhaan joukossa.

Sanna on syntyperäisiä vihtijärveläisiä, lapsuuskoti sijaitsee Kytäjäntien varrella ja vaikka hän tällä hetkellä asuukin Röykässä, ei matka Vihtijärvelle ole pitkä; lähes päivittäin hän näkee läheisiä sukulaisiaan. Sanna on perheen toiseksi vanhin tytär. Siskoja hänellä on kolme: Pia on vanhin, sitten on Sanna itse ja kuopuksina perheessä kaksoset Sini ja Satu.

Ala-asteen Sanna kävi Vihtijärvellä, yläasteen Vihdissä ja sen jälkeen hän kirjoitti ylioppilaaksi Klaukkalassa Arkadian lukiossa. Hetken mietittyään hän lähti Savonlinnaan opiskelemaan lastentarhanopettajaksi. Sieltä valmistuttuaan hän sai töitä Nurmijärveltä ja muutto Röykkään mukavaan kaksioon tuli ajankohtaiseksi. Röykkä on viihtyisää asuinseutua; luonto on lähellä ja harjoituslenkille on helppo lähteä. Töihin menon myötä opiskelun ajan vähän vähemmällä ollut urheilu tuli jälleen ajankohtaiseksi. Sanna kuuluu edelleen kiinteästi Vihtijärven Uhkaan, sillä hän on Uhkan hallituksessa mukana. Koska Vihtijärvi on lähellä Sanna sydäntä, hän ei ole missään vaiheessa harkinnut liittymistä nurmijärveläisiin urheiluseuroihin.

Kuvassa Sanna joulukuisen Uhkan voittopokaalin kera

Vihtijärven Uhkassa Sanna aloitti vuonna jo vuonna 1992 4-vuotiaana ensin juoksun/muun yleisurheilun ja hiihdon parissa, mutta kun urheilukoulussa vuonna 1998 esiteltiin kävely, se tuntui silloin 10-vuotiaasta Sannasta omalta lajilta. Ja siitä se lähti, erittäin motivoitunut urheilija käy 6:na päivänä viikossa harjoituslenkillä, joinain viikonpäivinä jopa ennen ja jälkeen työn. Jos töihin lähtö on aikaisin Sanna tekee vain ”pienen” 5-10 km lenkin, mutta kun aikaa on enemmän, lenkille voi helposti tulla pituutta 20-30 km. Erilaisia nopeita 200 metrin pyrähdyksiä esim. 10 kerran toistoina ja kilometrin pituisia vauhtilenkkejä Sanna juoksee vielä pitkien matkojen lisänä. Kuntosalilla hän käy lihasharjoittelun vuoksi. Harjoitusohjelman hän on laatinut yhdessä isän kanssa, itse kuitenkin päättäen, mitä kullekin päivälle tulee tehtäväksi. Kilpakävely on sikälikin vaativa laji, että tekniikka on oltava hallussa. Kisoissa on yleensä vähintään 5 tuomaria, jotka tarkkailevat kaikkia kilpailijoita; toisen jalan on aina oltava maassa ! Tuomarit tarkkailevat myös sitä, että kävelyssä polven on oltava suorana, kun jalka osuu maahan, jos näin ei ole, kävely on muuttunut juoksuksi. Runsaan harjoittelun myötä oikean tekniikan oppii ja hallitsee. Kävely itseasiassa rasittaa kehoa vähemmän kuin juokseminen, kun osaa oikean tekniikan.

Urheilun lisäksi Sannan rakas harrastus on musiikki, tällä hetkellä laulaminen tuntuu omimmalta jutulta, hän käy säännöllisesti laulutunneilla, mutta soittaa myös pianoa ja haitaria. Pop/jazz tuntuvat mieluisimmilta musiikinlajeilta, mutta myös iskelmä ja nimenomaan suomalainen musiikki on lähellä hänen sydäntään. Suomalaisista laulajista Sanna mainitsi Anna Puun ja Jenni Vartiaisen, mutta kaikenkaikkiaan hän pitää kaikenlaisesta musiikista tangosta poppiin.

Toivotetaan Sannalle oikein menestyksekästä urheiluvuotta 2018 !

(18.1.2018 SP)