Tammikuu 2013: Ismo Hulkko, 34

Tammikuu 2013: Ismo Hulkko, 34

Tammikuu: Ismo Hulkko, 34Ismo Hulkko innostaa nuoria liikkumaan

Vuoden 2013 ensimmäiseksi kuukauden kyläläiseksi ehdotettiin Uhkan kiertopalkinnon saanutta lasten ja nuorten liikuntaryhmän vetäjää Ismo Hulkkoa. Tammikuun 16. päivänä 35 vuotta täyttävä Ismo on asunut Vihtijärvellä kahdeksan vuotta. Pitkällisten etsintöjen jälkeen Ismo ja hänen vaimonsa Etti löysivät nykyisen talonsa Kytäjäntien varrelta. Aunperin Vantaalta kotoisin oleva Ismo kertoo, ettei lasten kasvattaminen pidemmän päälle Vantaan Koivukylässä houkutellut. "Halusimme lapsille turvallisen ja luonnonläheisen paikan asua ja elää", Ismo tarkentaa. 

Hulkkojen perheeseen kuuluu Ismon lisäksi vaimo Etti, lapset Ida, Ilkka ja Ilona. "Ilona on perheemme ainoa alkuperäinen vihtijärveläinen." Lisäksi perheeseen kuuluu belgianpaimenkoira Cara, kissa Viljo ja Olli-kani. Ismo kertoo viihtyneensä Vihtijärvellä hyvin. Palvelut voisivat kuitenkin hänen mielestään olla lähempänä.  "Tuntuu hassulta ajaa sairaalakäynneille useita kertoja vuodessa Lohjalle, kun Hyvinkää on aivan vieressä, mutta pojan diabeteksen hoidon kannalta se on kuitenkin välttämätöntä."

"Uhkan toimintaan lähdin mukaan, kun Vihtkarin Jukka pyysi minua avuksi liikuntakerhon vetämiseen. Viime vuonna osa liikuntakerholaisista kävi ahkerasti yleisurheilukisoissa Nummelassa, Porvoossa ja Riihimäellä. Näiden kisojen innoittamana aloitimme maanantaisin ja torstaisin lajiharjoitukset tulevia kisoja silmällä pitäen", Ismo kertoo toiminnastaan Uhkan parissa. "Lasten motivaatio pysyy parempana, kun he huomaavat itse miten tulokset paranevat harjoitusten myötä ja tekniikka kehittyy", hän jatkaa. Ismon huolettaa se, että nykyaikana moni lapsi jää päivittäisestä kahden tunnin liikuntasuosituksesta. "Lasten hyvinvointi motivoi minua eteenpäin. Toivoisin, että jokainen lapsi löytäisi edes pienen kipinän liikkumiseen ja huomaisi kuinka hauskaa se on."

Ismo harrastaa itse surffausta ja kuuluu Uhkan lisäksi Hyvinkään Surffaajat Ry:hyn. Edellä mainittujen lisäksi Ismo lumilautailee sekä metsästää ja kalastaa säännöllisen epäsäännöllisesti. "Liikunta merkitsee minulle hyvää oloa ja mukavaa ajanvietettä. Yleensä jo pienikin juoksulenkki saa paremmalle tuulelle", liikuntaa koko ikänsä harrastanut Ismo summaa elämänfilosofiansa.

6.1.2013 Teksti Sari Ahvenharju; Kuvat Etti Pajusalo