Talvikuu 2019-2020, Ukot Pellervo ja Elmeri

Talvikuu 2019-2020, Ukot Pellervo ja Elmeri

Talvi on Vihtijärvelläkin ollut poikkeuksellinen. Marraskuuta ehti kulua pitkälle toistasataa päivää, ennenkuin päästiin edes hetkeksi oikeaan talveen. Kylän keskustan tienristeyksen tilataideteoksen luojat ideoivat houkutuslinnun lumen saamiseksi kylälle.

 

Tammikuussa kylälle eilmestyi eräs kylmä herra, nimittäin lumiukko Pellervo. Hän oli lähtenyt ihemttelemään missäs ne talvikelit luuraa. Aika kummallista oli ollut Vihtijärvelläkin: plusasteita päivät pitkät ja vettä vaan satoi. Nyt alkaa varmaan kylän kaivot olemaan jo pikkuhuiljaa täynnä.

Pellervo päätti jäädä veneen luo varmuuden vuoksi. Hyppäisi sitten kyytiin, jos joku tulva yllättäisi. Hän oli niin kummissaan koko pitkittyneestä marraskuusta, että pyysi sukulaisiaan varmistamaan, ettei hän vain nyt olisi väärään vuodenaikaan liikkeellä.

 

Helmkuun puolella iltahämärissä saapuikin Pellervon eno, lumiukko Elmeri. Enolla oli sen verran vauhtia tullessaan, että se kiepsahti veneen laidan yli, päälleen kiville seisomaan. "Mutta eipä hätiä mitiä", tuumasi eno Elmeri. "Siinä sitä voi ylösalaisin ihmetellä "päälleen keikahtaneita" talvikelejä".

Pellervo sen sijaan aikoi laittaa peukalon pystyyn ja odotella josko saisi kyytiä pohjoiseen päin. Talvelle oli tainnutkin käydä kuten eno Elmerille, valitettavasti!

(OR & ER/kp)

Valinta kuukauden kyläläiseksi ei edellytä erityisiä ansioita, saavutuksia tai merkkipäivää. Riittää, että asuu kylällä - tai liittyy jotenkin kylän elämään. Ketä toivoisit kuukauden kyläläiseksi? Tee ehdotus toimitukselle tässä linkissä. Itseäänkin saa ehdottaa.