Syyskuu 2018, Kaino Kalastaja, vanhana syntynyt

Syyskuu 2018, Kaino Kalastaja, vanhana syntynyt

"No hyvänen aika ! Että kuukauden kyläläiseksi."

Sanoi Kalastaja Kaino.

-Olen aika uusi tällä kylällä, putkahdin maailmaan vasta ennen juhannusta tosi vauhdilla, mutta olihan minulla kolme kätilöä: Eila, Leena ja Riitta.
Mutta kyllähän minä siinä istuessa ja onkiessa kivilaineilla tunsin olevani todella vihtijärveläinen, samalla miettien maailman asioita ja katsellen autojen ja ihmisten liikettä tiellä; oli sitä liikettä melkoisesti.
Kävi siinä minuakin tervehtimässä useita ihmisiä, ottivat ihan selfieitä, vai miksi niitä sanotaan; kun ottivat laatikon käteensä ja istuivat minun viereeni ja hymyilivät.
Kyllä siinä ottivat ihan kamerallakin kuvia; kerrankin eräs mies istui viereeni ja pyysi vaimoaan ottamaan kuvan kalastajista.


Kaino tietää monia salaisuuksia kylästä tarkkailtuaan meitä ohikulkijoita koko kesän.

-Siitä kalastamisesta halusinkin muistuttaa: Tällä kylällä on niin monet kalaisat veet, joissa vonkaleet ja sintit odottelevat pyytäjiään. Vaikka eihän se saalis tärkein ole, vaan se kalastaminen ja suurten asioiden mietiskely.


-Olivat ihan mukavia ihmiset, toivat ihan sellaisia pridelippujakin veneen kokkaan. Mikähän se sellainen lippu on?
Kyllähän siinä jotkut miettivät,että mikäs kylä tämä oikein on, olivat vieraita, mehän tiedämme, että ollaan Vihtijärvellä.
Kaunis kesä kului nopeasti, kurjet jo lähtivät ja niin piti minunkin päästä pakoon sadetta ja kylmää. Mutta enköhän palaa taas ensi juhannukseksi takaisin. Jos ensi kesänä se iso kala nappaisi.


Että hyvää syksyä ja tulevaa talvea teille toisille kyläläisille !

Terveisin Kaino Kalastaja

(Teksti ja kuvat Kätilöt)