Marraskuu 2012, Paris Palonen, 6

Marraskuu 2012, Paris Palonen, 6

Marraskuu 2012, Paris Palonen, 6

Tästä se lähtee...

Paris kirjoitti nimensä tauluun

Marraskuun pimeyteen kuukauden kyläläiseksi sopii loistavasti tyttö kuin pikkuinen aurinko - toimittaja löytää Paris Palosen koulun ip-toiminnasta.  Pimeys ei Parisia harmita; talvi on tulossa ja on kivaa kun tramppikselta voi hypätä hankeen. Sitä paitsi talvella voi hiihtää ja käydä luistelemassa naapurin lammella. Eikä talvella yleensä sada vettä. No, on kesä on myös kiva - uiminen on hauskaa.

Paris on ekaluokkalainen ja täyttää tämän kuun 18. päivä seitsemän vuotta. Koulu on lähtenyt mukavasti käyntiin ja on kivaa, lukemaankin Paris on jo oppinut omien sanojensa mukaan vähän - äidinkieli on Parren mielestä kouluaineista mieluisin tällä hetkellä. Oikeastaan kaikki koulussa on kivaa; tehtävät ovat vielä sopivan helppoja, läksyjä ei ole liikaa ja opettaja on mukava. Ainoa mikä joskus harmittaa, on se jos sattuu välitunnilla vaikka kaatumaan ja satuttamaan itsensä.

Paris asuu perheineen Kärrintiellä aivan kylän koillisnurkassa, lähellä Lopen rajaa. Perheeseen kuuluvat lisäksi äiti Hetti, isä Pete sekä sisarukset Piret ja Paulus. Paris on esikoinen - sen huomasi jo ensimmäisenä koulupäivänä äidin silmännurkasta :)

Toimittaja kysyy tietysti ystäväkirjan lempparijutut: makaronilaatikko on lempiruoka, väreistä musta, valkoinen sekä punainen ovat parhaat ja Tacata on kivaa musaa. Harrastuksiakin Parisilta löytyy, hän käy liikkakerhossa tiistaisin, lukee ja ratsastaa silloin tällöin. "Haluaisin harrastaa myös taulujen maalausta", kertoo Paris vakavoituen hetkeksi. Tämä harrastus on Parisille myös haaveammatti.

...valmis!

Sitten kysymykseen jonka moni haluaisi kysyä, muttei kehtaa: mistä Paris on saanut nimensä? Koska Paris ei ollut itse ihan varma asiasta, käännyttiin Hetti-äidin puoleen. Tarina on aika hauska: Vanhemmat halusivat lapselleen jonkin kivan, mielellään vähän erikoisemman P:llä alkavan nimen. Kaverin nimiehdotus Paris tyrmättiin jo puolivälissä tyttären odotusta, mutta 20:n viikon miettimisen jälkeen Paris tuntuikin oikeastaan ihan hauskalta nimeltä.  Parisin toinen nimi on Pinja, joten jos Paris jossain vaiheessa kyllästyy olemaan Paris, on Pinja myös oikein sopiva nimi.

Ja sitten se osuus, joka tekee tarinan toimittajan mielestä hauskaksi: Paris Hilton (s. 1981) on yhdysvaltalainen näyttelijä, laulaja, malli ja seurapiirijulkkis, jota kuukauden kyläläisemme isä Pete, on aina fanittanut. Kuinka ollakaan, Pete törmäsi tyttöön, joka näytti lempinäyttelijältä ja meni hänen kanssaan naimisiin...

(1.11.2012 Teksti ja kuvat: Kaarina Pullinen)

Kuka sinun mielestäsi ansaitsisi seuraavan Kuukauden kyläläinen -tittelin? Ehdota ja perustele toimitukselle! Itseäänkin voi ehdottaa.