Marraskuu 2019, Ellen Vuorikkinen, 15

Marraskuu 2019, Ellen Vuorikkinen, 15

Ellen voitti Paras puku-kisan Nummituvan Halloween-tapahtumassa

Koulun vanhempainyhdistyksen järjestämän Halloween-juhlan Paras puku-palkinnon pokkasi tänä vuonna Ellenin luoma Forest Beast -hahmo.

Tämän syksyisen Halloween juhlan naamiaisasukilpailun voittaja-asua raati piti kekseliäänä  ja omaperäisenä. "Oli kiva kilpailla, mutta jännitti alussa", asun luoja Ellen Vuorikkinen kommentoi. "Periaattessa toivoin voittavani ja kun voitto tuli, se tuntui kivalta. Edellisen vuoden juhlassa minulla oli vain tilaisuuteen sopiva hattu".

Naamiaisasun Ellen on  suunnitellut ja toteuttanut  alusta asti itse. Mummo tosin auttoi vähän kaavoittamisessa. On hahmolla nimikin, Forest Beast. Upean hahmon Ellen rakensi vaaahtomuovista ja kankaasta. Sarvetkin olivat Ellenin suunnitelmissa, mutta niiden toteutus osoittautui hankalaksi. "Youtubesta katsoin mallia, miten hahmon voi toteuttaa", Ellen kertoo. Pitkäjänteisyydestä kielii se, että Ellenillä  meni puvu tekemiseen pari kuukautta. Kärsivällisyys kannatti. Ellenillä on Forestin lisäksi kymmeniä muita hahmoja mielessä odottamassa toteuttamista. Niihin paneudutaan joskus tulevaisuudessa. Ehkä ensi Halloween-tapahtumassa nähdään  taas uusi Ellenin luoma hahmo.

Ellen esittelee pukuprojektia.

Ellen kertoi tekevänsä mielellään kolmiulotteisia juttuja käyttäen mm.wc-rullia, joista alkaa rakentamaan hahmoja liiman ja paperin avulla. Ikävä kyllä vierailija ei pääse niitä näkemään, koska ne ovat  varastossa mummolassa.  Ellen on tykännyt piirtämisestä jo pienestä pitäen ja on käynyt taidekursseilla mm. Karkkilassa, Lohjalla ja Karjalohjalla. ”Piirrän nykyisinkin paljon mustaa tussia käyttäen", Ellen kertoi. Käsityöharrastuksen ja piirtämisen lisäksi Ellen tykkää käydä koiralenkeillä sekä talutella  Manta-hevosta. Myös musiikkia tulee kuunneltua,  etenkin Apulanta on yksi suosikeista.

Ellenin perheeseen kuuluvat vanhemmat Elisa ja Simo sekä pikkusisko Fanny ja pikkuveli Ruben. Perhe on asunut aina Vihtijärvellä sukutilalla Lapoojärven rannalla, jossa asuvat myös mummo ja vaari. Pari vuotta sitten perhe osti kylän keskustasta toisen talon, kun Lapoontien kotia alettiin remontoimaan ja nykyaikaistamaan. Lapoojärven rannalla asustelevat myös perheen eläimet, kaksi koiraa, eläkepäiviä viettävä Manta-hevonen ja jääräpää poni sekä parikymmentä kanaa. Munia saadaan kesäisin omasta kanalasta.

Yhdeksättä luokkaa Otalammella käyvän Ellenin tulevaisuudensuunnitelmat ovat vielä auki. Arkkitehtuuri kiinnostaisi. Mutta kiirettä ei ole, sitä ehtii miettiä myöhemmin. Aika näyttää, mihin tämä käsistään taitava nuori nainen vielä ennättää.Toimitus onnittelee Elleniä lämpimästi ja toivottaa mukavaa loppuvuotta!

(KK)

Valinta kuukauden kyläläiseksi ei edellytä erityisiä ansioita, saavutuksia tai merkkipäivää. Riittää, että asuu kylällä - tai liittyy jotenkin kylän elämään. Ketä toivoisit kuukauden kyläläiseksi? Tee ehdotus toimitukselle tässä linkissä. Itseäänkin saa ehdottaa.