Maaliskuu 2020, Anton Palmola, 3

Maaliskuu 2020, Anton Palmola, 3

Maaliskuun 2020 kuukauden kyläläinen Anton Palmola täyttää ihan pian 4 vuotta. Hänestä on kasvanut iso poika ja innokas oppija. Hän odottaa kovasti syntymäpäiviään ja on harmissaan kun ei niitä ihan heti päästä juhlimaan, mutta toteaa että "Niin kun on se virus". Kakkutoiveena on iso kasa suklaamunia.

Antonin perheeseen Vihtijärven Pyyniemessä kuuluvat vanhemmat, Isoveli Aaron, 5, sekä pikkuveli Andreas, 1 vuotta. Kolmas veli on odotettavissa piakkoin, heinäkuussa. Muutakin läheistä sukua asustaa ihan lähellä. Anton käy Vihtijärven päiväkotia. Hän viihtyy siellä erinomaisesti ja monesti toteaakin, kun äiti tulee hakemaan, että "Äiti älä tule vielä hakemaan". Kaverit on tärkeitä ja niistä puhutaan paljon myös kotona. 


Tänä keväänä on ollut jo aika hyviä pyöräilykelejä. Taustalla isoveli Aaron.

Anton harrastaa jalkapalloa Nurmijärven palloseurassa, siitä on tullut tärkeä harrastus tälle pienelle miehelle. Kummisedältä saatu pihamaali on kovassa käytössä. Pyöräily on myös mieluisaa, kunhan vielä pysyisi isoveljen perässä hieman paremmin. Antonin lempiväri on vihreä.

Anton pitää kovasti "työmieshommista", kuten hän niitä itse kutsuu ja lähtee niihin aina innolla mukaan. Verstas on tuttu paikka ja pyydettäessä tulee jo oikea työkalu. Kerran ukin kanssa työhommissa ollessa oli lastuja lentänyt lattialle. "Tule mummo siivoamaan", huusi  Anton ovesta mummolle. Mistä sitten oli päätellyt sen olevan mummon hommia... Onneksi tämän käsityksen voi vielä korjata.

Anton viihtyy myös hyvin kokkina. Hän haluaa olla mukana ruoanlaitossa ja kahvinkeitossa. Siivouksen hän kyllä tässäkin jättää mielellään muille. Nuotiomakkaran kanssa Anton valitsee mango-habanerosinapin ja maistelee innokkaasti kaikkea, eikä pelkää maistaa tulistakaan ruokaa. 

(KS/kp)

Valinta kuukauden kyläläiseksi ei edellytä erityisiä ansioita, saavutuksia tai merkkipäivää. Riittää, että asuu kylällä - tai liittyy jotenkin kylän elämään. Ketä toivoisit kuukauden kyläläiseksi? Tee ehdotus toimitukselle tässä linkissä. Itseäänkin saa ehdottaa.