Kesäkuu 2013: Janne Silvasti 18

Kesäkuu 2013: Janne Silvasti 18

Kesäkuu 2013: Janne Silvasti, 18

Lauantai 1. kesäkuuta 2013 on kuukauden kyläläisemme, Janne Silvastin elämän yksi toistaiseksi suurimmista virstanpylväistä. Janne sai painaa päähänsä valkoisen ylioppilaslakin Arkadian yhteislyseon ylioppilasjuhlassa kahdentoista koulun penkillä uurastetun vuoden päätteeksi.

Janne syntyi Tuusulassa mutta perhe,  johon tuolloin kuuluivat Jannen lisäksi vain vanhemmat Kaija ja Antti, muutti Vihtijärvelle Lehtirannankujalle kun Janne oli kaksi kuukautta vanha.  Myöhemmin Janne sai vielä kaksi veljeä; vuonna 1996 syntyi Matias ja 2000 Juhani. Sukua Jannella on kylällä enemmänkin; isovanhemmat, sedät ja serkut isän puolelta asuvat Vihtijärvellä myös. 

Lapsuus Vihtijärvellä on ollut Jannen mielestä mukava. Kylän touhuissa on nuori mies ollut aktiivinen niin urheiluseura Uhkan kuin kyläyhdistyksenkin toiminnassa. Kesältä 2008 löytyvässä koulun talkoovalokuvassa näkyy jo selvästi, mikä Janne on miehiään.

 

Viime vuosina Janne on myös osoittanut näyttelijänlahjojaan kylän tilaisuuksissa esittäen parin kaverin kanssa huumoripitoisia ja yleensä ajankohtaisia sketsejä kylän tapahtumista. Kyytiä ovat saaneet niin joogaryhmäläiset kuin tuttavapiirikin.

Mitä miettii tuore ylioppilas lakkiaispäivänään? Onko olo helpottunut? Miltä näyttää tulevaisuus? Kesä kuluu duunissa raksalla, tammikuussa Janne astuu armeijan harmaisiin Parolaan.  Intissä on vielä aikaa miettiä, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että rakennusala kutsuu. Vihtijärveltä käsin ei Janne aio opiskella - on sopiva aika itsenäistyä.

Lakkiaispäivän iltana, kun vieraat ovat lähteneet, lähtee myös Ylioppilas Silvasti kavereiden kanssa juhlimaan saavutustaan ”stadiin”. Kesäkuun alussa on jo aika käydä katsomassa miltä ammattikorkeakoulun pääsykokeet vaikuttavat.

Toimitus onnittelee Jannen lisäksi lämpimästi myös muita kylän uusia ylioppilaita sekä ammattiin valmistuneita ja toivottaa heille kaikkea hyvää tulevaisuuteen!

Teksti: Kaarina Pullinen, Kuvat Juha Ahvenharju

Kuukauden kyläläinen-sarjassa tutustutaan Vihtijärven asukkaisiin. Valinta kuukauden kyläläiseksi ei edellytä erityisiä ansioita, saavutuksia tai sirkustemppuja. Riittää, että asuu kylällä - tai liittyy jotenkin kylän elämään. Ketä toivoisit kuukauden kyläläiseksi? Tee ehdotus toimitukselle tässä linkissä. Itseäänkin saa ehdottaa.