Kesäkuu 2021, Vilma Leivo, 18

Kesäkuu 2021, Vilma Leivo, 18

 

Hyvää kesälomaa nuorille!

Vihtijärven kuukauden kyläläinen on 18-vuotias hevosten ystävä Vilma Leivo. Vilma on Vihtijärveläinen tuore ylioppilas ja hän odottaa innolla, mitä seuraavaksi tulee vastaan.

Vilma kertoo haasteista, mitä koronavuoden opiskelussa tuli vastaan. Hänellä oli melkein koko lukuvuosi etänä, joka oli tietenkin kurja homma. Vilma kertoo, että suosii lähiopetusta, sillä etäopetuksen aikana oli kova ikävä kavereita sekä opettajia. Tietysti eniten harmittaa se, että penkkarit - ja muut perinteet - jäivät väliin. Vilman etuna oli kuitenkin se, että oli hyvin aikaa lukea ylioppilaskokeisiin, kun ei ollut muutakaan tekemistä.

“Mutta me selvittiin!”, Vilma naurahtaa helpottuneena.

Vilma on aina asunut Vihtijärvellä. Hän asui pienempänä Hiiskulassa, ja muutti Kytäjän rajalle 5-vuotiaana. Vilma asuu äitinsä Maikun kanssa, mutta hänen perheensä kuuluu äidin lisäksi myös isä Vesa sekä isosiskopuoli Ida-Maria sekä oma kasvatti suomenhevonen Tuulen Lumia ja valkoinen paimenkoira Pipsa.  

 


Kuvassa on Vilma, Lumia sekä Pipsa. Kuva on otettu viime syksyltä suomenratsujen kuninkaalisista Ypäjältä

Hevoset ovat lähellä Vilman sydäntä. Hevosia tulee hoidettua päivittäin ja se vie paljon aikaa – mutta silti tulee nautittua joka hetkestä rakkaan eläimen kanssa. Vilma ja Lumia kilpailevat yhdessä. “Pääosin esteitä, mutta kaikenlaista tulee kokeiltua kouluratsastuksesta maastoesteisiin.”, Vilman sanoin.

Vilmaa kiinnostaa maantiede ja ympäristöpolitiikka ja hän haki opiskelemaan sitä muutamaan kouluun, nyt odotetaan innolla tuloksia! Vilma haki opiskelemaan Helsinkiin, Turkuun sekä Joensuuhun. Vilma innostui luonnontieteistä lukiossa mukavan ja innostavan opettajan kautta. Ala on kuulemma monipuolinen ja sen jälkeen voi pyrkiä moneen!

“Odotan innolla uusia haasteita!”, Vilma kertoo.

(Teksti: Ida Ekholm, kuvat: Johanna Alahäme & Maikku Kavén)

Valinta kuukauden kyläläiseksi ei edellytä erityisiä ansioita, saavutuksia tai merkkipäivää. Riittää, että asuu kylällä - tai liittyy jotenkin kylän elämään. Ketä toivoisit kuukauden kyläläiseksi? Tee ehdotus toimitukselle tässä linkissä. Itseäänkin saa ehdottaa.