Kesäkuu 2020: Tuomas ja Tuukka Viljanen

Kesäkuu 2020: Tuomas ja Tuukka Viljanen

Onnittelut valmistuneille!

Istumme Villa Elenan aurinkoisella terassilla Ylimmäisen rannalla kahden sympaattisen nuoren miehen, Tuukan ja Tuomaksen kanssa. Pojat ovat juuri painaneet päähänsä ylioppilaslakit omassa olohuoneessa rehtorin tervehdyksen myötä, joka tapahtui virtuaalisesti. Juhlatunnelmaa oli ilmassa ja valmistujaiskuohuvat pojat siemaavat onnellisten vanhempien Pian ja Markon kanssa. Suku ja ystävät kutsutaan sitten kesäkuun lopulla onnittelemaan juhlakaluja.

 

Poikien olemuksista kuultaa iso helpotus tiukan rutistuksen jälkeen. Kevät oli poikkeuksellinen koronapandemian takia, jonka vuoksi ylioppilaskirjoitukset jouduttiin muutamien aineiden osalta aikaistamaan viikolla. Kaikki kokeet tehdään nykyään jo sähköisesti.
"Harjoittelimme sähköisten kokeiden tekoa koulussa oppitunneilla, joten käytännössä se sujui hyvin", kertovat pojat. "Eristyksessä oleminen näkyi eniten siinä, ettei kavereita pystynyt juuri näkemään. Pääsykokeisiin luku oli sen vuoksi helpompaa, kun ei muita virikkeitä juuri ollut", he tuumaavat.

Poikien vanhemmat muuttivat kylään vuonna 1999, joten Tuukka ja Tuomas ovat syntyperäisiä vihtijärveläisiä. Kaksospoikien koulutaipale alkoi Vihtijärven alakoulussa ja siitä lähtien he ovat käyneet koulunsa yhdessä samoilla luokilla. Yläkouluun he vaihtoivat koulupaikkakuntaa siirtyen Nurmijärvelle jalkapalloharrastuksen vuoksi. Koulun jälkeen oli näin helppo siirtyä jalkapallokentälle eikä ylimääräistä kuskailuja tarvittu.

Avoimiksi ja ulospäinsuuntautuneiksi itseään luonnehtivat veljekset kertovat jalkapallon olevan yhteinen intohimo, kun taas tulevaisuuden suunnitelmissa pojat lähtevät eri suuntiin. Tuomas on hakenut kauppakorkeakouluun ja Tuukka on lähdössä opiskelemaan englantia mahdollisesti Jyväskylään tai Turkuun. Turun yliopistoon aukesi paikka todistusvalinnalla, mutta vastausta odotellaan vielä Jyväskylästä. Kummallekin on ollut selvää jo yläkoulusta lähtien, mihin tähtää urallaan. Lapsuus ja nuoruus ovat sujuneet tiiviisti yhdessä. "Emme osaa sanoa, miten erillään olo alkaa sujumaan", pojat kommentoivat. Se nähdään pian, sillä heinäkuun alusta pojat pukevat päällensä armeijan harmaat; Tuukka lähtee Parolaan panssariprikaatiin ja Tuomas suuntaa Upinniemeen laivastoon. Itsenäistyminen tapahtuu siis nopealla aikataululla.

Tilanne on uusi myös Villa Elenaan jääville vanhemmille, joita Viuhti-kissa jää lohduttamaan.

Toimitus toivottaa lämpimästi onnea Tuomakselle, Tuukalle sekä tietysti kaikille muille kylän opinnoista valmistuneille nuorille!

(teksti KK, kuvat Juha Ahvenharju)