Kesäkuu 2019: Mona Vihtkari, 21

Kesäkuu 2019: Mona Vihtkari, 21


Mona on tullut takaisin lapsuudenkotiinsa Ylimmäistentielle.

Mona muutti Hyvinkäälle peruskoulun jälkeen, ja valmistui lähihoitajaksi Hyriasta 2017. Kolme vuotta Hyvinkäällä oli mieluista aikaa; uusia ihmisiä ja paljon tekemistä. ”Opiskeluaikana tein keikkatöitä mm. Kiljavan sairaalan vuodeosastolla. Ala kiinnostaa edelleen, mutta ehkä enemmän kodinomaisessa ympäristössä, kuten hoitokodissa”, toteaa Mona lapsuudenkotinsa kuistilla. 

Nyt Monan päivät täyttyvät Syökerin Tuvalla, missä hän toimii päivittäisen toiminnan vastaavana henkilönä. Jos aikaa jää, se kuluu Aatu-koiran kanssa metsissä ja rannoilla kulkiessa. Mieli rauhoittuu ja on lupa miettiä, mitä tulevaisuudellaan tekee. 

Haaveita, unelmia?

”Juuri nyt ei ehdi haaveilla.” Lyhyt vastaus tuli nopeasti, sen enempää selittämättä. Hetken mietittyään Mona avaa asiaa. ”Elän juuri nyt hetki kerrallaan hyvää arkea Ismon kanssa Ylimmäistentiellä. Tänään ei oikein uskalla suunnitella ensi keskiviikon varalle mitään.” Arki on kiireinen molemmilla, kun Ismo toimii rekkayrittäjänä. ”Onneksi tukikohta on samassa pihapiirissä”, huokaisee Mona.
Jotain kuitenkin tulevaisuuden varalle on Monakin ehtinyt hahmotella. Vaikka Hyvinkään kokemus olikin hyvä, niin kaupunkiin Monaa ei enää saa muuttamaan. Ja perheen perustaminenkin on ehkä jossain kohdassa mielessä.

(TP)