Kesäkuu 2018, Konsta Keränen, 13

Kesäkuu 2018, Konsta Keränen, 13

Konsta jätti hyvästit Vihtijärven koululle

Tänä keväänä Vihtijärven koulun kuudennen luokan päätti yhteensä kuusi nuorta. Yksi heistä on Konsta Keränen, tutummin myös Konu.

Konsta jättää pienen kyläkoulun hyvillä mielin, takataskussa paljon hyviä muistoja.

”Parasta täällä on ollut kun on iso piha ja metsää ympärillä”, Konsta tuumaa. Koulun pihalla on myös ollut hyvät mahdollisuudet pelata jalkapalloa, joka onkin jo pitkään ollut nuoren miehen tärkein harrastus.  Liikuntatunnit ovat olleet koulussa mieluisimpia, ja ehkä englannin kieli. Hyvän pohjan englannille Konsta sai jo muutama vuosi sitten, kun koko perhe vietti vuoden verran Yhdysvalloissa äidin työn vuoksi. Inhokkioppiaineita Konsta ei osaa nimetä, mutta hymyilee todetessaan, että ”ompeluhommat ei ehkä ole mun juttuni”.

Vihtijärveläinen Konsta on ollut käytännössä koko ikänsä. Hän on kyllä syntynyt Hyvinkäällä, mutta perhe, johon kuuluvat isä Tuomo ja äiti Riitta Vuolteenaho, muutti Vihtijärven rannalle pikkuveljen Kallen syntymän tienoilla vuonna 2007, Konstan ollessa parivuotias. Kotitalon avaralta pihalta on hienoa hurauttaa metsäpoluille toisen rakkaan lajin, maastopyöräilyn pariin.  Myös koulumatkat ovat taittuneet usein pyöräillen. Urheilulliselle pojalle 11 kilometrin koulumatka suuntaansa ei ole kovin kummoinen. ”Metsässä on hauskinta ajaa.”

Syksyllä pyörämatka lyhenee muutamalla kilometrillä, kun Konsta aloittaa seitsemännen luokan Rajamäessä Nurmijärven puolella. Kun kotitalo sijaitsee aivan kunnan rajalla, oli koulun valinta luonteva. Uusi koulu on Vihtijärven kouluun verrattuna valtavan suuri, kun lukiokin sijaitsee sen yhteydessä. Harppaus kyläkoulusta suureen joukkoon on valtava, mutta onneksi Rajamäessä on jo valmiiksi kavereita jalkapalloharrastuksen parista.

Kesän suunnitelmat kuulostavat juuri siltä kuin pitääkin: niitä ei ole paljon. Nuori mies aikoo ottaa rennosti, pyöräillä ja uida. NJS:n (Nurmijärven jalkapalloseura) riveissä pelaava Konsta on päättänyt laittaa myös jalkapallon kesätauolle ja nappikset narikkaan, ja miettiä harrastusta uudelleen syksyllä. Kilparyhmässä pelaaminen on ollut intensiivistä, ja harjoituksia tai pelejä on riittänyt lähes jokaiselle viikonpäivälle. Hetken huili näyttänee, miten harrastuksen kanssa haluaa edetä, Konsta miettii. Jossain vaiheessa jalkapalloilijan ammattiura tuntui houkuttelevalta, mutta hyvä on välillä tuumata, haluaako sittenkin jotain muuta. Tässä vaiheessa Konsta ei vielä osaa sanoa, mitä se muu voisi olla – ja hyvä niin. Maailman valloitukseen on hyvä lähteä avoimin mielin.

Toimitus onnittelee Konstaa ja toivottaa hyvää, ansaittua kesälomaa!

 

(Teksti ja kuva HE)