Kesäkuu 2016: Matias Pullinen, 18

Kesäkuu 2016: Matias Pullinen, 18

Kesäkuu 2016: Matias Pullinen, 18

 

Elämä edessä 

Nybackan pihalla kelpaa nuoren miehen hymyillä. Kolmevuotinen koulutus on juuri päättynyt, ja takataskussa on kokin paperit. Tulevaisuus on edessä, ja ovet avoinna maailmaan.

Ja kaikki ovet Matias Pullinen haluaakin vielä pitää avoinna. Nuori mies ei ole suunnitellut ihan tarkasti seuraavia askelia, mikä sopiikin miehen luonteeseen. ”Olen enemmänkin hetkessä eläjä”, Matias kuvailee. Päätös opiskella kokiksi syntyi sekin oikeastaan hetken mielijohteesta. Näin jälkeenpäin se oli kuitenkin hyvä päätös, tyytyväinen vastavalmistunut miettii.

Matias tunnustautuu käytännön ihmiseksi. Kokin opintoihin kuului myös lukuaineita ja matematiikkaa, mutta käytännön työharjoittelut tuntuivat enemmän omilta jutuilta. Alan harjoittelukokemusta kertyi  monesta paikasta, ja tutuiksi tulivat keittiöt niin pienessä ravintolassa, suurtalouskeittiössä kuin Finlandia-talollakin. ”Kaikkea tiskauksesta ruuanlaittoon”, Matias kuvailee tehtyjä töitä, ja tuumaa työssäoppimisjaksojen todella käyneen ihan oikeasta työstä.

Pullisen perhe muutti Vihtijärvelle, kun Matias oli aivan pieni.  Pikkusisko Elsa syntyi vielä sen jälkeen. Pienessä kylässä on ollut hyvä kasvaa, eikä varsinaista kiirettä pois kotoa vielä nytkään ole. Kun kysyn, millaiseksi Matias kuvittelee oman elämänsä kymmenen vuoden päästä, tuntuu kysymys aluksi vaikealta. Hetken tuumattuaan mies pohtii, että ehkä hänellä silloin on hyvä työpaikka, ja oma asunto tai talo jossain.  Elämään ehkä kuuluu myös matkustelua ulkomailla. Parempi kuitenkin, kun ei suunnittele elämää liian valmiiksi. 

Kotitalo Nybackassa siemailtiin kesäkuun alussa valmistujaiskuohuvia sukulaisten ja ystävien kesken.  Kaukana ensi tammikuussa siintää lähtö armeijaan, Vekarajärvelle. Sitä ennen ehtii ehkä tehdä hetken töitä, mutta nyt Matias nauttii ansaitusta lomasta! Loma tarkoittaa miehelle leppoisaa oleilua ilman tarkkoja suunnitelmia tai aikatauluja. Kalareissulla ei ole tullut käytyä vähään aikaan, isoveli Elias kun vei muuttaessaan virvelin mennessään, Matias hymyilee. Lomailuun kuuluu ehkä ainakin biljardin peluuta kaveriporukalla.

Kiitokset kohtelias nuori mies lähettää opinnoissa tukeneille opettajille, oman luokkansa oppilaille, sekä vanhemmilleen Kaarinalle ja Terolle.

Toimitus onnittelee lämpimästi Matiasta ja toivottaa mukavaa, aurinkoista kesää!

 

Teksti ja kuvat: Heli Einesalo