Joulukuu 2021, Joulupukki

Joulukuu 2021, Joulupukki

Tapaan joulukuun Vihtijärveläisen Kylänpään kirpputorin joulutorilla. Jouluisesta tunnelmasta höpsähtäneenä uskaltaudun pyytämään Joulupukilta haastattelua Vihtijärven kotisivuille. Uskomatta korviani, Joulupukki myöntää oitis luvan ja on valmis vaikka heti, kunhan vaan haastattelijalta löytyy ”kipakoita kysymyksiä”.


Joulupukki kuvattiin Joulutorilla vartavasten häntä varten sisustetussa kuvauspajassa Kylänpään navetassa. Polvella istui päivän aikana useampikin lapsi ja lapsenmielinen.

Elämme Joulupukille kiireisintä aikaa, niinpä ensitöikseni kysäisen (ääni väristen), miten hänellä on näin kiireisenä aikana aikaa tulla jopa tänne meidän kylän tapahtumaan. Joulupukki vastaa naurahtaen, että hänellä on niin paljon apuvoimia Korvatunturilla, että hän voi huoletta käydä vähän kylillä katsastamassa, ovatko aikuiset kilttejä. Hän on nimittäin sitä mieltä, että lapset ovat aina kilttejä! Paikkoja, joissa hän ennen joulua käy, ei tässä tietenkään voi paljastaa. Muutenhan yllätysvierailu ei enää olisi yllätysvierailu.

Koronavuosi ei Joulupukin mukaan ole vaikuttanut lasten kilttinä olemiseen, mutta hän on erittäin huolestunut lasten syrjäytymisestä joka johtuu ainakin osittain etäkouluista. Mutta on hän kuullut myös hyviä ja positiivisia asioita etäkoulujen vaikutuksista. Nimittäin, ne koululaiset jotka ovat aiemmin olleet hiukan hitaammin oppivia, ovatkin etäkoulun ansiosta oppineet paremmin asioita, kun ei ole ollut häiriötekijöitä.

Joulupukki nimeää tänä vuonna lasten suurimpana lahjatoiveena aineettoman lahjan, rauhaa ja rakkautta. Lisäksi toivotaan koronan häipymistä maapallolta, jotta kaikki pääsisivät tapaamaan ystäviä, tuttavia ja sukulaisia varsinkin vanhoja sukulaisia jotka ovat sairaalassa tai muissa laitoksissa. Joulupukki nimeääkin omaksi lahjatoiveekseen sen, että saataisiin kaikki maailman kansat rokotettua ja koko virus voitaisiin unohtaa.

Joulupukin kulkuväline valikoituu sään mukaan

Kulkuvälineitä on Joulupukilla moneen säähän ja keliin. Tänä vuonna suunnitelmat on semmoiset että, jos etelässä on ns. musta joulu, hän tulee paikalle helikopterilla tai lentokoneella ja autolla. Pohjoisessa kun on jo lunta, päästään liikkeelle poroilla, Petteri tietenkin johtamassa joukkoa. Joka tapauksessa aina mennään kelin mukaan.

Joulupukin oma joulu jatkuu pitkän, pitkän, pitkän työpäivän jälkeen (joita hänellä toki on vain yhtenä päivänä vuodesta) siten, että ensin hän menee saunaan, sitten saunanpuhtaana istutaan koko Korvatunturin väki yhteiseen ruokapöytään, syödään, juodaan glögiä ja seurustellaan pitkään ja hartaasti. Sitten mennään nukkumaan ja kerätään voimia taas seuraavaan jouluun.

Lopuksi haluamme joulupukin kanssa yhteisesti toivottaa kaikille Hyvää ja Rauhallista joulua!

(Teksti ja kuvat: SS)

Valinta kuukauden kyläläiseksi ei edellytä erityisiä ansioita, saavutuksia tai merkkipäivää. Riittää, että asuu kylällä - tai liittyy jotenkin kylän elämään. Ketä toivoisit kuukauden kyläläiseksi? Tee ehdotus toimitukselle tässä linkissä. Itseäänkin saa ehdottaa.