Huhtikuu 2020, Ida Ekholm, 15

Huhtikuu 2020, Ida Ekholm, 15

Mä olen aina halunnut asua landella

Huhtikuun kuukauden kyläläisemme, Ida Ekholm,15, on aika tuore tapaus Vihtijärvellä. Pitkän suunnittelun ja odotuksen jälkeen Ida ja perhe pääsivät vihdoin muuttamaan Petäys-järven rannalle helmikuussa 2020. Idan perheeseen kuuluvat äiti Johanna, isä Kasper, pikkusisko Lina, 13, pikkuveli Emil, 6, ja kolme koiraa. 


”Hyvä fiilis” tuumaa Ida souteluretkellä Petäyksellä.

"Mä olen aina halunnut asua landella!", Ida sanoi kysyttäessä, miksi hän odotti muuttoa Klaukkalan hulinasta tänne kauas kaikesta. Täällä asuminen on tähän asti täyttänyt odotukset, eikä ilmassa ole pisaraakaan katumusta. Ida on unelmoinut pienessä kylässä asumisesta tiiviin yhteisön sopuisuuden ja kaikki-tuntee-kaikki-periaatteen takia. Ja onhan se mukavaa, kun naapuri ei ole kuitenkaan ihan näköyhteyden päässä.

Idan mielestä on vielä vähän vaikea sanoa eroja Vihtijärven ja Klaukkalan välillä, paitsi etäisyys lähimpään kauppaan. Luonnon hiljaisuus ja rauha omalla kotipihalla ovat melko uusi käsite. Perheen kolme koiraa viihtyvät suurella kotipihalla ja pitkillä metsälenkeillä. Klaukkalassa kotona oli myös melko iso piha, mutta siitäpä ei päässyt uimaan. 

Idan kesäsuunnitelmiin kuuluu kotona järvestä ja saunasta nauttiminen ja kavereiden kanssa ajan viettäminen, edellyttäen, että poikkeustila on silloin ohi. Vihtijärvellä asuessa ei tarvitse pelätä turvavälin puuttumista ja nykyinen asuinpaikka vaikuttaa hyvin positiivisesti karanteenielämään. Kun kaverit eivät asu ihan naapurissa, on myös helpompaa pysytellä etäällä. Kavereita Ida näkee normaalioloissa koulussa Klaukkalassa, jossa hän käy yläasteen yhdeksättä luokkaa. Tulevaisuudesta Ida on jo melko varma; haaveissa ovat kaupallisen alan koulutus ja kaksoistutkinto Vantaalla, Mercuriassa.

Ida on siis tyytyväinen Vihtijärvelle muuttamisesta ja odottaa kesää innolla.

(Teksti: EP, kuvat LE)

Valinta kuukauden kyläläiseksi ei edellytä erityisiä ansioita, saavutuksia tai merkkipäivää. Riittää, että asuu kylällä - tai liittyy jotenkin kylän elämään. Ketä toivoisit kuukauden kyläläiseksi? Tee ehdotus toimitukselle tässä linkissä. Itseäänkin saa ehdottaa.