Heinäkuu 2019: Marianne ja Sami Sirèn

Heinäkuu 2019: Marianne ja Sami Sirèn

Kuukauden kyläläisenä esittelemmekin heinäkuussa tuoreen avioparin. Marianne ja Sami Sirèn viettivät 20.7. lauantaina kesähäitä.

Marianne ja Sami ovat olleet vihtijärveläisiä jo kauan; aika tarkalleen 14 vuotta sitten he muuttivat Nurmijärveltä Lapoontielle. Tytär Amanda oli silloin vain kahden viikon ikäinen ja isoveli Sebastian 5-vuotias. Marianne on syntyisin nurmijärveläinen ja Sami vietti lapsuutensa Järvenpäässä. Marianne valmistui 2015 sisustajaksi ja on menestynyt alallaan hienosti ! Sami puolestaan kävi Järvenpäässä ammattikoulun talonrakentajalinjan ja työskentelee alalla nykyisin Vihdissä.
He tapasivat 1998 ja muuttivat yhteen vielä samana vuonna. Sebastian syntyi 2000 ja Amanda 2005. Vihtijärvelle heidät toi halu asua maalla luonnon keskellä ja he kokivat Vihtijärven lapsille turvallisena elinympäristönä, lisäksi se oli mukavan matkan päässä työpaikoista.
Elämä kulki latuaan ja vuodet vierivät, lapset vartuivat ja kiireinen perhe-elämä alkoi helpottaa. Niinpä vuosi sitten ajatuksiin alkoi nousta idea; olisiko jo häiden aika ? Monet hauskat illat kuluivat omannäköisiä häitä suunnitellessa ja lopputuloksesta saivat lauantaina nauttia niin ystävät kuin sukulaiset !

Mutta sitä ennen 15.6. Marianne yllätettiin täysin; hän luuli viettävänsä viikonlopun kaasojen kanssa kaikkea kaunista häihin askarrellen, mutta toisin kävi; kun hänelle oli avio-onnen takaamiseksi järjestetty morsiussauna keskellä päivää, mustanpuhuva liekkibussi ajoi pihaan ja kaappasi koko porukan polttarien viettoon. Karaokea harrastava morsian pääsi äänitysstudioon ja levytti suosikkikappaleensa ” Kuuleeko yö”, sitten matka jatkui vaijeriliun kautta pitkin Etelä-Suomea aamuyön tunneille ja hauskaa oli ollut ! Samin bestmanit kaappasivat vasta viikko ennen häitä polttareihin ja miehiseen tyyliin päivä koostui hurjista tehtävistä ja poikaporukan iloittelusta.

Ja sitten tuli aurinkoinen lauantai aamu ja oli aika valmistautua häihin ! Klo 15 Nurmijärven kirkossa alkoi kuulua kaunis Patrick Wayzen kappale ”She's like the wind”. Kanttori esitti sen flyygelin säestyksellä. Ovet aukesivat ja kaasot ja bestmanit astelivat ensin kirkon käytävää. Sami oli jo odottamassa edessä ja salaa pyyhki silmäkulmaansa, kun Jorma Lähdemäki, Mariannen isä, saattoi kauniin morsiammen alttarille. Kesäiset häät alkoivat ja papin hieno puhe sai juhlaväen herkistymään. Nurmijärveltä juhlaväki suuntasi Perttulan Rientolaan. Hetken kuluttua pihaan kaarsi komea vuoden -58 Chrysler Imperial kyydissään tuore aviopari. Onnittelumaljat nostettiin pihalla ja sitten mentiin sisälle kauniisti koristeltuun saliin. Kun ilta hämärtyi, morsiuspari tanssi häätanssina Kenny Rogers´n ”Lady”n saliin loihditun tähtitaivaan alla. 

Kuvassa tuore aviopari Sirèn ja kaasot ja bestmanit

(Teksti S.P. ja kuvat Sirén´n sukuarkisto)