Lokakuu 2009: Heidi Laari

Lokakuu 2009: Heidi Laari

Heidi Laari, 26


Yksivuotias Veikko auttaa äitiä lisäämään kakluuniin puita.

Tuore vihtijärveläinen viihtyy hyvin

Uudehko vihtijärveläinen perheenäiti avaa upean mansardikattoisen vuokratalonsa oven sylissään valloittava Veikko-poika, 1 v. Heidi ja Marko Laari sekä Veikko ja Ossi-koira muuttivat Hiiskulan kartanon omistamaan Kanniston taloon toukokuussa. Perhe tuntuu kotiutuneen kylään hyvin.
"Odotukset ovat ylittyneet. Muuttaminen pieneen kylään kieltämättä pelotti. Entä jos jäämme vallan neljän seinän sisään emmekä tutustu ihmisiin?" 

"Nyt on paljon enemmän sosiaalista elämää kuin asuessamme Vantaalla! Olemme viihtyneet Vihtijärvellä erittäin hyvin." 

Nuori perhe tahtoi maaseudun rauhaan ja päättyi kuin sattuman kaupalla Vihtijärvelle. Heidi Laari oli suunnitellut aloittavansa perhepäivähoitajana äitiysloman päättyessä, mutta hoitolapsia ei valitettavasti ole löytynyt. 
"Harmittaahan se hieman lähteä muualle töihin, mutta nyt on aika aloittaa työt", Klaukkalaan päiväkotiin pestattu hoitaja kertoo.

Heidi pitää kuitenkin ovet avoinna vielä omille hoitolapsille, mikäli hoidettavia sittenkin löytyisi.
"Ideaalitilanne olisi hoitaa lapsia täällä kotona. Mikäli hoitolapsia vaan löytyy, olen kyllä edelleen valmis perhepäivähoitajaksi." 

Kylästä saisi löytyä Heidin mielestä vielä lapsiperheitä yhdistävä leikkipuisto. Lapsia ja kotiäitejä sekä -isiä on paljon. Tällä hetkellä toimii seurakunnan perhekerho pari tuntia viikossa. Vapaa leikkipuisto olisi mukava lisä kylän palveluihin eikä vaatisi kovasti järjestämistä. "Voisiko se toimia ehkä yhteistyössä päiväkodin kanssa? Siellä ovat puitteet valmiina", Heidi innostuu. 

Koti ja pihapiiri ovat ihanteelliset niin lapsille kuin luontoa arvostaville aikuisillekin. Kanniston talo sijaitsee kivenheiton päästä kylän ytimestä, mutta on silti metsäisessä rauhassa oman tienpätkänsä päässä. Talo on vasta remontoitu ja Heidin visuaalinen silmä on sisustanut taloa taidolla. Kynttilät ja kirpputoreilta löytyneet antiikkiesineet täydentävät vanhan talon tunnelmaa. Mansardikaton suojassa on hyvä henki.

30.09.2009 Teksti ja kuva: Lea Viitaniemi