Elokuu 2010: Eerik Lindell

Elokuu 2010: Eerik Lindell

Eerik Lindell, 48

Vauhdikas kirvesmies ei ehtinyt lomalle

Elokuun kuukauden kyläläisemme on Vihtijärvellä yksivuotiaasta asti asunut Eerik Lindell. Eke on tuttu kyläläisille muun muassa kätevistä käsistään: Hän on ollut kirvesmiehenä monessa kylän taloista. Lisäksi mies on juuri 10-vuotisjuhliaan viettäneen moottoripyöräkerho Two Pistonsin perustajajäsen ja presidentti.  

Toimittaja saapuu haastattelutilaisuuteen - epätavallista kyllä - hieman etuajassa. Rönnintien mäen päällä seisoo Two Pistons-klubin kokoontumispaikka kerhotaloineen, vierasmajoineen, katoksineen sekä esiintymislavoineen. Mitkä hulppeat puitteet! Minuuttia ennen sovittua tapaamista kuuluukin tieltä moottoripyörän kutkuttava pärinä ja Eerik Lindell kaartaa komealla menopelillään pihaan hymyssä suin.


Eerik ja menopeli.

Vihtijärvellä ja Rajamäellä käytyjen koulujen jälkeen Eke oli jonkin aikaa metallialalla, mutta päästyään kirvesmieheksi Heikkilän Paavolle ja isälle, ei ammatinvalintaa ole sen kummemmin tarvinnut miettiä. Eke on nykyään töissä paikallisessa rakennusalan yrityksessä, Vihdin Laatutyössä. Töitä on riittänyt, tänäkään kesänä ei ole juuri tarvinnut lomailla. Kohteita on lähialueellakin kiitettävästi: vakituiset ja kesäasukkaat työllistävät, samoin Hiiskula, toteaa Eke tyytyväisen oloisena.

Kuten niin monen muunkin kyläläisen kohdalla, liitty Nummitupa Eerik Lindellinkin elämään kiinteästi: Vaimo Anja löytyi Nummituvalta Armi ja Danny show'sta vuonna 1979. Vieläkin hymyilyttää. Naimisiin mentiin muutama vuosi myöhemmin.Eke on myös asunut Nummituvalla ollessaan VPK:lla talonmiehenä viisi ja puoli vuotta ja ollut jäsenenä hälytysosastossakin.

Yrjöläntielle, seitsemän kilometrin päähän kylän keskustasta muutettiin vuonna 1991. Lapset Carita, 12 ja Veeti, 8 käyvät vielä Vihtijärven koulua. Koulumatka Yrjöläntieltä taittuu taksilla. Hieman tuntuu isää mietityttävän lasten koulupäivien pituus matkan takia, mutta koulun säilyminen omassa kylässä ilahduttaa erityisesti. "Hyvä olisi, jos saataisiin kylälle hallitusti uusia lapsiperheitä asukkaiksi, jotta koulutoiminnan jatkumista ei tarvitsisi jatkuvasti miettiä", toteaa Eke.

Entä moottoripyöräkerho? Maallikolla on ehkä mielikuva karvanaamaisista miehistä jotka ajavat kovaäänisillä moottoripyörillään lujaa ja joiden kanssa ei kannata kinastella. Melkein pelottaa, onko aiheellista? "No ei", naurahtaa Eke lempeästi. "Kerhotoiminta meillä on moottoripyörien rassailua, saunomista, laulamista ja muiden kerhojen kanssa yhteyden pitämistä." Toimittajan teki melkein mieli pyytää bassobaritonin laulunäytettä - ei rohkeus kuitenkaan riittänyt. 

Two Pistons MC:n 10-vuotisjuhlia juhlittiin heinäkuun puolen välin tienoolla huolella useiden tunnettujenkin bändien voimalla. Muunmuassa Dusty Beaver Bandia ja Freukkareita oli kuuntelemassa lähes 400 kävijää, kaukaisimmat vieraat olivat Suomussalmelta asti. Kuinka kerhoon pääsee jäseneksi? "Eri vaiheiden kautta", kertoo Eke. Prospekteista ja hang-around-jäsenistä voi tulla täysjäseniä jos sopivat porukkaan. Tällä hetkellä jäseniä Two Pistonsissa on 16. Lisätietoja Two Pistonsista kerhon kotisivuilla tässä linkissä.

Vihtijärvellä menee Eken mielestä hyvin, varsinkin onnistuneen kouluprojektin ansiosta. Myös Rönnin yksityistien puheenjohtajana hän tietää, että palautetta tulee usein vain kun jokin menee pieleen.  

(Two Pistons = Kaksi Mäntää suom. huom.)  

11.08.2010 Teksti ja kuvat: Kaarina Pullinen