Kesäkuu 2010: Noora Karstila

Kesäkuu 2010: Noora Karstila

Noora Karstila, 11

Hymytyttö vaihtaa streetdanceen

Trampoliinin päällä riittää nyt hymyä. Koulun hymytytöksi äänestetyllä Noora Karstilalla, 11, on mielessä pitkä lista kesälomasuunnitelmia: mökkeilyä, mummolaa, uintia, Lintsiä, Saarenmaata ja vaikka mitä.

Mikäpä on hymyillessä! Kaiken lisäksi serkkutyttö on tullut kaveriksi uimaan ja pomppimaan Ylimmäisentien varrelle. Eikä kouluvuosikaan jäänyt kaivelemaan.
- Todistukseen olin ihan tyytyväinen. Historiaa voisi tosin vähän parantaa, Noora sanoo.

Mutta sitä ehtii miettiä myöhemmin. Noora soitti kevätjuhlassa bassoa koululaisten bändissä To Us And All, vaikka hän aiemmin esiintyi toisena laulajana. Näin on hänestä parempi, sillä laulaminen yleisön edessä ei kuulemma ole yhtä mukavaa kuin soittaminen. Bändille lienee luvassa jatkoakin.
- Aika moni meistä ainakin haluaa jatkaa syksyllä, mutta kesä pidetään taukoa, Noora sanoo.

Basson lisäksi Noora on soittanut itsekseen pianoa. Muutamat bändin tytöt alkoivat talvella harrastaa jazztanssia Klaukkalassa. Nooraa se ei enää innosta ja niinpä hän vaihtaakin syksyllä hiphopin ja showtanssin sekoitukseen streetdanceen. Silloin on trampoliinilta haetulle notkeudelle ja kehonhallinnalle kysyntää.

Noora aloittaa syksyllä viimeisen luokan Vihtijärven koulussa, jossa hän on käynyt kaikki vuosiluokkansa. Perhe muutti Espoosta kylälle ennen Nooran koulun alkua, mutta hän muistaa myös kaupunkiajan.
- Tämä on kivempaa. On rauhallista, ei niin paljon hälinää.

Perheen juuret ovat kuitenkin Pohjois-Karjalassa, jossa Nooran molemmat mummolatkin ovat, toinen Ilomantsissa ja toinen Joensuussa. Mökkikin on Piiloniemellä, tosin sen tarkemmasta sijainnista ei Nooralla ole käsitystä. Seitsemän tunnin ajon päässä siellä jossakin, Karjalassa.

Matka tosin taittuu minne vaan, sillä tanssin ja musiikin lisäksi Noora pitää lukemisesta. Hän lukee kirjoja kuten Lierolan kronikkaa tai sarjakuvia ja vitsejä.

Ja jos kesälomalla johonkin väliin jää joutilasta aikaa, silloin vain ollaan kavereiden kanssa jossakin. Mikäpä siis on hymyillessä!

07.06.2010 Aku Ahlholm, teksti ja kuvat