Toukokuu 2010: Jenny Silvasti

Toukokuu 2010: Jenny Silvasti

Jenny Silvasti, 18Jenny Silvasti sylissään kummityttö Ruusa. 

Media-assistenttina maailmalle

Jenny Silvasti muutti Vihtijärvelle ollessaan yhdentoista vanha. Vihtijärvi oli paikkana Jennylle jo entuudestaan tuttu, sillä Annikki-mummon ja Teuvo-papan luona vierailtiin tiiviisti. 

Tällä hetkellä nuori nainen on valmistumassa Keski-Uudenmaan ammattiopiston (Keuda) Nurmijärven pisteestä media-assistentiksi. Opintoihin liittyvä työharjoittelu on vienyt Jennyn ajan viimeiset puolitoista kuukautta ja edessä on vielä työntiivis kuukausi. Harjoittelupaikka löytyi kodin läheltä Tmi Juha Ahvenharjun leivistä. Työharjoittelun loputtua Jenny palaa koulun penkille vielä pariksi päiväksi, jonka jälkeen hän valmistuu opinnoistaan. 

Pienen yrityksen palveluksessa on Jennyn mielestä ollut mukava työskennellä. Lisäetuna on se, että työpaikka on pyöräilymatkan päässä kotoa. Jennyn työnkuvaan on kuulunut valokuvien käsittely sekä graafiset tehtävät. Hänen kädentaitojaan päästään ihailemaan keväällä ilmestyvässä uusimmassa Vihtijärveläinen-lehdessä, johon hän on tehnyt kuvitusta, mainoksia ja ilmoituksia. 

Alun perin ajatus media-assistentin koulutuksesta kävi mielessä, kun Jenny kävi tutustumassa eri jatkokoulutusmahdollisuuksiin ollessaan Vihdin kirkonkylällä ylä-asteella. Media-assistentin koulutus on Jennyn mielestä ollut hyödyllinen ja monipuolinen. Jenny sanoo huomaavansa ammatillisen kehityksen itsekin, kun hän vertaa ensimmäisiä koulutöitään nykyisiin. Jenny toivoo voivansa hyödyntää saamaansa koulutusta tulevissa haasteissa, vaikkei työ media-alalle veisikään.

Tällä hetkellä moni asia tulevaisuuden suhteen on vielä avoinna. Media-alan töitä on tarjolla vaihtelevasti ja pitkät työmatkat mietityttävät. Myöskään jatko-opintoja Jenny ei ole sulkenut pois suunnitelmistaan. Vielä toistaiseksi Jenny kuitenkin asustaa isänsä, äitinsä, veljensä ja koiransa Pipsan kanssa Vihtijärvellä. 

07.05.2010 Teksti: Sari Ahvenharju Kuva: Juha Ahvenharju