Syyskuu 2010: Pia Korpela

Syyskuu 2010: Pia Korpela

Pia Korpela, 40


Pia ja Kristiina Korpela tutkivat syksyn omenasatoa.

Soutuvene kruunasi muusikon maallemuuton

Syyskuun ensimmäisenä päivänä tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Pia ja Tomi Korpela muuttivat  Ilmakkaan taloon Ylimmäisenjärven pohjukkaan. Vuosi ei varmastikaan ole ollut pariskunnalle helppo, mutta sitäkin vaiherikkaampi. Runsasluminen paukkupakkastalvi, tyttären syntymä ja helteinen kesä ovat tuoneet lisäaromeja ensimmäiseen vuoteen maalaistalon omistajina. Vanhan talon tavoille tottuminen ja kylään tutustuminen ovat kuitenkin lähteneet sujumaan hyvin. 

Pia kaitsee juurikin kissankupille konttaamaan oppinutta puolivuotiasta Kristiina-tyttöään. Kristiinan toinen nimi, Rauha, on kunnianosoitus talon entisen emännän, Augustinin Rauhan, muistolle.  
"Tämä ympäristö on ihana. Kissallakin on nyt reilusti tilaa liikkua", toteaa Pia kullankeltaisen viljapellon takana aukeavan järvimaiseman keskellä. 

Pia tuntuu todella arvostavan luontoa ympärillään. Hän kertoo saaneensa vastikään ystäviltään 40-vuotislahjaksi soutuveneen."Soutuvene oikeastaan kruunasi maallemuuton. Nyt tämä on täydellistä!" 

Vesannolta kotoisin oleva Pia on aiemmin soutanut harrastus- ja retkeilymielessä. Nyt tuo vanha harrastus on herännyt eloon. Koko perheen voimin lähdetään tutkimaan lähiluontoa. Hiljaisen järven pinnalta katsottuna saa taas uuden perspektiivin ympäristöönsä.

Korpelan rouvan musiikillinen historia vaikuttaa vallan värikkäältä: hän asui Indonesiassa kaksi vuotta opiskellen paikallista hovi- ja kansanmusiikkia, gamelania. Sen jälkeen Pia soitti pitkään helsinkiläisessä gamelan-yhtyeessä. Sibelius-akatemian käyneellä Pialla on musiikinopettajan virka helsinkiläisessä toisen asteen oppilaitoksessa. Työhön olisi tarkoitus palata lokakuun lopussa, kun on Tomin vuoro jäädä Kristiinan ja kissan kanssa kotiin. 

Musiikki on osallisena monissa Pialle tärkeissä asioissa, ja musiikki myös saattoi Pian ja Tomin yhteen. 
"Tomi soitti koskettimia Uriah Heepin musiikkiin erikoistuneessa coverbändissä, johon minä menin laulamaan ja soittamaan bassoa."

Ilmakkaan innostavassa ilmapiirissä Pia ja Tomi ovat hioneet yhteistyötään duona, joka soittaa molemmille rakkaita 70-luvun suosikkikappaleita. Ohjelmisto on paisunut jo melko laajaksi, ja keikkailuun tarvittavat ainekset alkavat olla valmiina. Maistiaisia duon taidoista saatiin elokuisessa Ylisepän kulttuuri-illassa, jossa kaksikko esitti kimaran sielukkaita kappaleita, muun muassa John Fogertya

Pia tuntuu tyytyväiseltä elämään maalla sekä omalta kylältä löytyviin mahdollisuuksiin.
"Pieneksi maaseutukyläksi täällä on yllättävän paljon palveluita. Joogaakin pääsin harrastamaan pitkästä aikaa", Pia toteaa, eikä keksi uutena kyläläisenä juuri mitään lisättävää kylän palvelutarjontaan. 

01.09.2010 Teksti ja kuvat: Lea Viitaniemi