Kesäkuu 2008: Anna Tallgren

Kesäkuu 2008: Anna Tallgren

 Anna Tallgren, 27


Anna Tallgren ilahduttaa vihtijärveläisiä muun muassa musisoinnillaan.

Orkesterinjohtajaksi Karkkilan kesämusikaaliin

Vaikkakaan Anna Tallgren (os. Kuusela) ei ole enää - eikä vielä? - virallisesti vihtijärveläinen, hän näkyy ja kuuluu vahvasti kylän energisenä musikanttina: missä musiikkia, siellä Anna. Vihtijärven kasvatti on tänä kesänä vahvasti esillä myös nykyisen kotikaupunkinsa, Karkkilan, tämän vuoden kesäteatterinäytöksissä.

Karkkilan Työväen Näyttämön 100-vuotisjuhlaproduktiona nähdään kesäteatterissa musikaali Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen.
Musikaalin on kirjoittanut Emil Lotianun ja Maksim Gorkin mukaan Martti Pulakka ja musiikin ovat säveltäneet Jevgeni Doga ja Jyrki Heikkilä. Näytelmän ohjaa Markku Arokanto. Koreografina on Toni Keski-Liikala.

Vahvat vihtijärveläiset juuret omaava muusikko Anna Tallgren pyydettiin mukaan orkesterin johtajaksi. Anna soittaa johtamassaan orkesterissa kosketinsoittimia. Vihtijärveläisille Anna on tuttu näky muun muassa kulttuuri-iltojen muusikkona. 
"Kerran vihtijärveläinen, aina vihtijärveläinen! Vihtijärvelle on aina mukava tulla, täällä on tuttua ja turvallista", Anna tiivistää.

Nopea ihminen, hyvä muusikko

Yhdessä teatterin puheenjohtajan Mika Nikanderin kanssa he ovat sovittaneet musiikin sekä äänittäneet studiolla CD-levyn, jonka avulla näyttelijät ovat voineet harjoitella kesän näytöksiä varten. 
- Annan kanssa yhteistyö on ollut oikein sujuvaa. Hän on todella nopea ihminen ja hyvä muusikko, tuumaa Nikander.

Näyttelijät ovat harjoitelleen roolejaan alkuvuodesta lähtien. Orkesteri tulee harjoituksiin vasta juhannuksen jälkeen, alle kaksi viikkoa ennen ensi-iltaa, joka on 5.7. Yhteensä näytöksiä on 16.

Fagerkullan pihanäyttämöllä soi tänä kesänä totutuista taustanauhoista poiketen livemusiikki. Aidot sävelet sopinevat historialliseen högforsilaiseen ruukkimiljööseen. Satavuotiaan teatterin juhlanäytös on miltei pakko nähdä - ja kannustaa "meidän Annaamme"!


Katso näytösajat Näyttämön sivuilta

01.06.2008 Lea Viitaniemi, teksti ja kuva