Maaliskuu 2010: Minna Suuronen

Maaliskuu 2010: Minna Suuronen

Minna Suuronen, 41


Minna matkalla harjoituksiin.

Hei, ollaanko me tavattu jossain...?

"Tulipa talviloma sopivaan väliin", huokaa vihtijärveläinen Minna Suuronen maanantaiaamuna töihin mennessään. Takana oli ennen lomaa tiivis harjoittelujakso ja edessä vielä tiiviimpi. Urheilija?

Eipä kuitenkaan. Minna tekee tällä hetkellä työtä näyttelijänä Ryhmäteatterissa. Meneillään on Esa Leskisen ohjaaman näytelmän Euroopan taivaan alla - Komedia työvoiman liikkuvuudesta harjoitukset. Ensi-ilta on 11.3.2010, joten edessä on todella tiukka viikko - kuten aina ennen esityksen valmistumista. Näytelmä on jatkoa Ryhmäteatterin sarjalle, joka käsittelee työn muutosta yhteskunnassa. Maanantaina 1.3. päättyy puolestaan Kotikatsomon TV-minisarja Mökki, jossa Minna esiintyy myös. Kasvot ovat monelle tutut ja vieraatkin vastaantulijat tervehtivät usein iloisesti.

Minnaa voi kuulla myös radiossa. Rivari-sarja lähetetään lauantai-aamuisin radion Yle Suomi-kanavalta klo 8.50. Jaksot kestävät n. 10 minuuttia. Jaksoja voit kuunnella myös n. kuukauden jälkikäteen Yle Areenan sivuilla.

Haastavaa on työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen tässäkin ammatissa: Harjoitusajan lopussa työtä tehdään aamusta iltaan, näytökset ovat iltaisin. Melkoisia järjestelyjä joudutaan soveltamaan, jos näyttelijämies Antilla on samaan aikaan esitys. Näinkin on välillä. "Ilman naapurin Riittaa ja Marja-Leenaa ei tästä olisi tullut mitään", toteaa kolmen lapsen äiti Minna vakavana. Lauantaiaamut ja sunnuntait ovat tässä perheessä arvossaan, ne haluaa Minna viettää rauhassa Antin ja tyttärien, Myrskyn, Varpun ja Iitun kanssa. 

Näyttelijän työ ei siis taidakaan olla pelkkää ruusuilla tanssimista. Klassinen kysymys: mikä on lempiroolisi? "Lempirooli on aina se rooli, jota kulloinkin harjoitellaan tai näytellään. Muuten ei tätä työtä voisi tehdä", toteaa Minna. Terveisinä kyläläisille hän kehottaa nauttimaan kulttuurista sen eri muodoissa aina tilaisuuden tullen.

Toimittaja-kyläkoordinaattorin kaksoisroolissa on nyt käytettävä mahdollisuus kovistella myös kuukauden kyläläistä. Minna, sujautahan ajatus Toivomuslaatikkoon! "Toivon, että Vihtijärvi säilyy tulevaisuudessakin vireänä, aktiivisena ja monipuolisena. Julkiset liikenneyhteydet paremmiksi!"

Lisätietoja Ryhmäteatterin esityksestä Euroopan taivaan alla saat tästä linkistä


1.3.2010 Teksti ja kuvat Kaarina Pullinen