Tammikuu 2010: Eija Jokinen

Tammikuu 2010: Eija Jokinen

Tammikuu: Eija JokinenNäin pysyvät keho ja mieli vetreinä - sauvat käsiin ja metsään!

Iskelmälaulaja juhlii 40-vuotista uraansa

Yhden vihtijärveläisen omakotitalon olohuoneessa kiiltelee harvinaisuus - aito kultalevy. Se on ansaittu 30 900 myydyllä levyllä vuonna 1977. Kyseessä on Jokisen olohuone, Rantamökissä-levy ja artistina Eija Sinikka. 

Nyt iskelmälaulajan uraa on takana jo neljäkymmentä vuotta. Tänä vuonna on juhlalevyn sekä -kiertueen aika. Ammattimaisen muusikon uransa Eija Jokinen laskee alkaneen ensimmäisestä levystä vuonna 1970. Sitä ennen mikkeliläinen laulajalahjakkuus teki jo pari vuotta keikkaa. 
"Kun muut Mikkelin kauppakoulusta lähtivät hiihtolomalle, minä menin äänittämään levyä studioon", Eija muistelee uransa alkuaikoja.

Vuosien varrelle on mahtunut esiintymisiä niin presidentti Kekkosen vieraana Kultarannassa kuin rauhanturvaajien matkassa Lähi-idässä. Nyt kun lapset ovat jo lentäneet pesästä, olisi jälleen aikaa lähteä kauemmaksi keikkailemaan.
"Australiaan voisin kenties lähteä. Sieltä on tullut kutsuja." Eija kertoo olevansa paikallisradioiden soittolistojen suosikki kengurumaan suomalaisten siirtolaisten keskuudessa. Mutta Australiaan ei ehkä vielä tänä vuonna ennätä matkustaa, sillä juhlavuoden kalenteri täyttyy levynteosta, keikoista ja konserteista. Sekä lukuisista luottamustehtävistä.

Viime vuoden lopun Eija sijaisti Vihtijärven ala-asteella 1-3-luokkien opettajana. Koulun säilymisen kylällä hän kokee sydämen asiakseen.
"Itse ajan tietenkin sitä, että kaikki luokat ykkösestä kuutoseen säilyvät kylällä. Ykkös-kakkonen säilyy ainakin, siitähän on jo sopimus."

Eija Jokista huolestuttaa niin lapsissa kuin aikuisissakin nykyajan vitsaus, lihavuus. "Mössöjen" syömisen ihannointi ja luonnollisesta liikkumisesta vierottuminen ovat terveydelle todellinen uhka. 
"Ihminen on luotu liikkumaan. Metsistä ja raikkaasta ilmasta saa virkistystä ja latausta." 

Hiihdon puolestapuhujana Eija kehuukin kylän luonnonläheisyyttä ja uljaita latumaisemia. Lapin lumoihinkin hurahtanut hiihtäjä ylistää etenkin Rokokallion ympäristöä.
" Jos ei pääse Vihtijärvelle ja Rokokalliolle hiihtämään, niin hätätapauksessa Lappikin käy!" laululintu veistelee. 

1.1.2010 Teksti ja kuva: Lea Viitaniemi

Eija Sinikan voi tammikuussa nähdä solistina Viljon päivän konsertissa Nummelassa 24.1.2010.