Kuntavaaleihin kolme vihtijärveläisehdokasta

Lokakuun lopulla käytävissä kunnallisvaaleissa on mukana kolme ehdokasta Vihtijärveltä.

Viidennelle kaudelle pyrkivä Anna-Liisa (eli tutummin Anu) Kuusela (kok) kertoo lähtevänsä vaalitaistoon samalla innolla kuin ennenkin. Kuusitoista valtuustovuotta ja useat eri luottamustoimet ovat vieneet Anun kunnan päätöksenteon ytimeen, mitä Anu pitää mielenkiintoisena ja palkitsevana. Kuntalaisilta tuleva palaute auttaa jaksamaan aina eteenpäin, ja erityisesti omalta kylältä tuleva palaute on ollut tärkeää.

Vihtijärven kyläyhdistyksen puheenjohtajanakin toimiva Anu on kirjanpitäjä ja yrittäjä. Perheeseen kuuluu aviomies ja neljä aikuista lasta. 

Ensimmäistä kertaa ehdolla oleva Harri Hampori (kesk) tunnetaan Vihtijärvellä VPK:n hälytysosaston päällikkönä. Harri on työskennellyt Vihdin kunnassa lähes 23 vuotta, ja toimii nykyään vesilaitoksella puhdistamonhoitajana. Valtuustossa Harri haluaisi paneutua erityisesti puolustamaan syrjäkylien asioita ja lähikouluja. "Katsotaan miten käy", kuvailee Harri tunnelmiaan vaalien alla.

Harri Hamporin perheeseen kuuluu vaimo, 10-vuotias poika sekä vaimon kaksi aikuista lasta.

Esko Auvinen (vas) lähtee vaaleihin niinikään uutena ehdokkaana. Eläkkeellä oleva yrittäjä on kotoisin Juvalta, vihtijärveläinen hän on ollut vuodesta 1989. Työuran hän on tehnyt rakennusliitossa. "Elämässä pitää osata tehdä ratkaisuja ja laittaa välillä itsensä puntariin", kertoo Esko päätöksestään lähteä vaaleihin. Hän haluaisi valtuustossa kiinnittää huomiota erityisesti haja-asutusalueiden asioihin, lähipalveluihin sekä vanhusten tilanteeseen. Omalla kylällä Esko toimii aktiivisesti mm. vesiosuuskunnassa.

Esko Auvisen perheeseen kuuluu vaimo sekä kaksi aikuista poikaa.

Ehdokkaisiin voi tutustua tarkemmin myös myöhemmin avattavien vaalikoneiden avulla. Koko kunnassa on yhteensä 178 kunnallisvaaliehdokasta.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 28.10.2012, jolloin vihtijärveläiset voivat äänestää Haimoon koululla klo 9-20. Ennakkoäänestys on ajalla 17.-23.10. jolloin äänestyspaikkoina toimivat Vihdissä kirkonkylän Käpykylä, sekä posti ja pääkirjasto Nummelassa.

Ennakkoon voi äänestää myös vaalibussissa, joka vierailee Vihtijärvellä koulun pihassa lauantaina 20.10. Äänestää voi klo 9-13, ja samalla piipahtaa koulun vanhempainyhdistyksen vaalikahvilaan.

 

(25.9.2012 HE)