Koululaiset tekivät syysretken Kuuseloille

Kaikki Vihijärven koululaiset lähtivät 30. päivä elokuuta klo 9 kävelemään iloisin mielin Kuuseloille. Luvassa olisi makkaranpaistoa, onkimista, saunomista, uimista ja hauskapitoa. Vanhemmille oppilaille tämä oli jo tuttu juttu, sillä vuosien aikana syysretkestä Kuuseloille oli tullut jo perinne. Aamu oli sumuinen ja kaikki toivoivat hyvää säätä loppupäiväksi.


Raikas maisema sumuisella pellolla.

Kun saavuimme perille, olivat jo Anu ja Esko Kuusela vastassa meitä. Aamu alkoi tyttöjen saunavuorolla. Vesi oli kylmää mutta raikasta. Pienellä aamu-uinnilla oli mukavaa aloittaa aamu. Makkaranpaisto oli jo täydessä touhussa eikä syöjistä ollut pulaa. Monilla oli onki mukana ja pikku kaloja tulikin paljon. Retken jälkeen lahjoitimme koko kalasaaliin Kuuseloiden kissalle. ”Olen uinut ja syönyt paljon makkaraa. Olisi tosi hauskaa tulla talvella uudestaan”, Myrsky kuudennelta luokalta kertoi. Myrskyn luokkatoveri Julia taas sanoi: ”On ollut kivaa ja olen syönyt paljon, mutta minä en haluaisi tulla talvella, vain näin syksyllä.”

Nurmikko oli kosteaa. Pikkutytöt olivat löytäneet paljon sammakoita. Yksi sammakko pääsi jopa risteilylle kauko-ohjattavalla veneellä.

Sammakkokolmikko. Sammakot risteilyllä.

”Aamulla vähän hirvitti kun oli niin sumuista mutta onneksi tuli hyvä sää”, Anu-opettaja kertoi. Pikku sillalla onkiva Tomi kertoi: ”Täällä on ollut tosi kivaa. Olen tehnyt paljon kaikkea. ” Yhtäkkiä ongen koukku juuttui kiinni johonkin pohja kasviin eikä onki ironnut vaikka kuinka nyki. Seuraavaksi yritettiin okein veneestä irrottaa ja eikös se sitten irronnutkin.

”Olen kalastanut ja saanut paljon kalaa! Minustakin olisi hauska tulla talvella” Mary kertoi. ”Olen uinut ja leikkinyt sammakoilla”, Ilona ensimmäiseltä luokalta sanoi.  ”Täällä on ollut ihanaa ja sää on suosinut varsinkin kalastajia. Olisi mukavaa päästä talvella uudestaan”, Sanni-opettaja kertoi.

Kalastushommissa. Pojat soutelemassa.

Monet kalastivat ja saalista tuli paljon. ”Ihan kivaa on ollut. Yritin kalastaa ja  olen syönyt paljon makkaraa”, Elsa kertoi.

Syömistä oli niin paljon että kaikki oli aivan ähkyssä syömisen jälkeen. Oli makkaraa, omenoita ja Anu oli leiponut herkullista hedelmäkakkua. Mutta pian tuli aika lähteä kohti koulua.

Kalastajapoika. Milo piirsi kuvan Mitrosta veneilemässä.


Toimittajat: Veeti 4 lk ja Varpu 4 lk.

Kuvaajat: Mitro 6 lk ja Ilkka 6 lk.

(4.9.2012)