Koululla diskoiltiin halloweenin hengessä

Koululla diskoiltiin halloweenin hengessä

Vihtijärven koululla viime perjantaina järjestetty disko keräsi innokasta väkeä. Tällä kertaa diskon teemana oli halloween, ja paikalla nähtiinkin toinen toistaan kammottavampia pieniä ja vähän isompiakin hahmoja. Haamut, noidat ja luurangot olivat kuitenkin maineestaan huolimatta ystävällisiä ja hyväntuulisia.

Diskon järjestelyistä vastasivat koulun vanhempainyhdistyksen koordinoimana koululaiset ja vanhemmat yhteistyössä, koulun opettajien avustuksella. Lipunmyynnistä sekä illan ohjelmasta vastasivat koulun kuudesluokkalaiset, jotka keräsivät tapahtumalla varoja ensi kevään kevätretkeä varten.


Tehokas ja saumaton kuudesluokkalaisten tiimi vasemmalta oikealle: Kristiina, Anette, Rudolf, Veikka, Peppi ja Freja.

Viikon aikana oli koulun kuvistunnilla askarreltu halloweenaiheisia koristeita paikan somistamiseksi. Punaisen koulun salin olivatkin vallanneet pahviset kurpitsat ja lepakot. Yksi vanhemmista, Tomi Korpela, toimi dj:nä ja soitteli taitavasti läpi illan oppilaiden toivomia suosikkibiisejä. Saliin järjestetyt värivalot viimeistelivät diskofiilisen.

Illan kuluessa kisailtiin jo perinteeksi muodostuneessa limbossa, jonka voitti tänä vuonna neljäsluokkalainen Viivi Saari. Talent-kisan voiton vei ilmiömäinen taikuri, kuudennen luokan Rudolf Stenberg. Kisassa nähtiin myös aivan spontaanisti järjestettyjä taidonnäytteitä! Halloweenia kun vietettiin, niin tietysti palkittiin myös paras asu. Voiton vei tokaluokkalainen Max Hautaniemi arctic soldier -hahmollaan. 

Yksi illan vetonauloista oli herkkukahvila, jonka myytävistä tuotteista vastasivat vanhemmat. Sipsien, popcornien, limujen ja karkkien lisäksi tarjolla oli itse leivottuja donitseja, mokkapaloja ja nakkipiiloja. Illan päätteeksi tuotteita riitti jonkin verran kotiinkin ostettavaksi.

 
Max Hautaniemi vei pukukisan voiton. Halloweenhenkiset donitsit maistuivat kaikille!

 

Milloin halloweenia oikein vietetään?

Halloweenin juhliminen on lähtisin Yhdysvalloista, jossa sitä vietetään aina pyhäinpäivän (All Saint's Day, 1.11.) aattona eli lokakuun viimeisenä päivänä 31.10. Suomessa pyhäinpäivää on 1950-luvulta lähtien vietetty kiinteän päivämäärän sijasta lokakuun viimeisen päivän sekä marraskuun kuudennen päivän välisenä lauantaina. Koska pyhäinpäivän luonne on harras ja halloweenin enemmän riehakas, on näitä Suomessa ollut tapana viettää erillään. Virallista halloweenia ei ole merkitty kalenteriin, ja sen juhlimisajankohta vaihteleekin. Osa viettää sitä amerikkalaisittain 31.10. viikonpäivästä riippumatta, osa sitä edeltävänä viikonloppuna, osa pyhäinpäivän aattona. Näin ollen halloweenin viettoa ehtii hyvin jatkaa vielä tulevana perjantaina 4.11.

(HE, kuvat koululaisten vanhempien)