Kirjoittajakurssi 21.- 22.3.2015 Vihtijärven kylätalolla

Viikonloppuna revittiin auki sisintä harrastajakirjottajien toimesta Kylätalolla. Herkkien hetkien vastapainoksi kyytiä saivat näin vaalien alla sopivasti poliitikot ja valtaapitävätkin.

Käsikirjoittajana ja tiedottajana ansioitunut Merja Aakko oli houkutellut kahdeksan innokasta opiskelemaan kirjoittamisen tekniikoita ja tutustumaan erilaisiin harjotteisiin. Sekakoosteiseen joukkoon mahtui yksi ammattilainenkin.

Hämmästyttävän taidokkaasti tuutori käsitteli ihmisiä ja asioita, ja onnistui voittamaan osallistujien luottamuksen puolelleen. Tuskin kovin moni meistä olisi uskonut osaavansa kirjoittaa niin syvältäkumpuavasti, että paikka paikoin oli vaikea lukea omaa tekstiään. Nieleskelyiltä ei vältytty myöskään toisten tarinoita kuunnellessa.

Merja piiskasi kurssilaisia nopeatempoisesti suorituksiin, joiden loppua ei voinut arvata aloittaessaan. Aihevalinta, kirjoituksen jatkumo, kritiikki ja tarinoiden rakenne saivat huutia: Hämmästelimme, että mistä näitä juttuja oikein tulee.

 

Kiitos vielä Merjalle ammattimaisesta ja kannustavasta opetuksesta. Loppuvuoden aikana on ehkä mahdollista kokea jotain vastaavaa uudestaan, jos vain osallistujia ilmaantuu.

Kaksipäiväisen rupeaman tuotokset odottavat puhtaaksikirjoittamista ruutulehtiöissään. Tiedä vaikka jonain päivänä osaa niistä pääsisi tirkistelemään etusivun alalaidasta aukeavassa matalan kynnyksen blogi-linkistä. Sen nimi voisi olla vaikka V-blogi.

(24.3.2015 TP)