Kappelissa jaettiin ansiomerkkejä juhannuksena

Kappelissa jaettiin ansiomerkkejä juhannuksena

Kaunista, lämminhenkistä juhannussunnuntaita vietettiin 23.6.2019 Vihtijärven Kappelilla. Kappeli oli suntio Anne Hamporin poimimin luonnonkukkasin koristeltu ja ovella Wilhelm Brummer toivotti tulijat tervetulleeksi jakamalla kansanlaulumessun vihkosia. 

Pappina tilaisuudessa toimi Kaiju Himanen avustajanaan Aila Vaskela sekä Elina Saaristo. Kanttori Ulla Eho-Saario oli ottanut soittimekseen vaihteeksi hanuriinsa ja johti kyläläisistä ja kesäasukkaista koottua pelimanniorkestria. Orkesterissa soittivat Raine Oksa ja Pertti Vikgrén hanuria, Nikolai Brummer selloa, Bernice Brummer viulua ja Lauri Jämsänen kitaraa. Vihtijärven Kappelikuoro lauloi Bernice Brummerin johdolla laulun Jumalan virta. 

Kesävieraiden ja kyläläisten yhteinen  laulu kaikui vanhojen tuttujen laulujen sävelillä orkesterin tahdittaessa. Messun loputtua ennen makoisia Annen kirkkokahveja oli vuorossa Kappelikuoron ansiomerkkien jako. Kuorossa 30-vuotta laulanut Ritva Molander oli estynyt saapumasta tilaisuuteen, samoin 20-vuotta laulanut Eva Oksa. Paikalla olivat 20-v. laulaneista Irma Lundell ja Asko Ojanne, 10-v. Pirkko Karjalainen ja 5-v. laulellut aviopari Sinikka ja Lauri Jämsänen. Tänäkin  vuonna Vihtijärven Diakoniayhdistyksen järjestämien arpajaisten tuotto, n. 500.-€, menee diakoniatyöhön. Kesän ja valon yhteisestä juhlasta on mukava matkata kohti seuraavia iloisia kohtaamisia.

Teksti: Pirkko Karjalainen, kuvat: Asko Ojanne