Kaalipeijaisia vietettiin Handolinien pihapiirissä

Leudot kesätuulet puhalsivat ja aurinko lämmitti Lapoon ensimmäisiä kaalipeijaisia Handolinien pihapiirissä.  Paikalle oli saapunut suuri joukko sekä uusia, että vanhoja  kyläläisiä.
Peijaiset järjestettiin ensimmäistä kertaa. Handolinin perheen ajatus tapahtumasta oli tuoda naapurit tutuiksi toisilleen ja viettää yhteistä iltaa leikkisästi kaalin merkeissä.  Siinä he onnistuivat täydellisesti, sillä niin kesäasukkaat kuin vakituisetkin asukkaat perheineen olivat ottaneet kutsun innolla vastaan.  Tunnelma oli välillä jopa riehakas kun orkesteri Saku Kuosmanen, Upi ja Jimi Heikkinen soittivat rock/kantri kappaleita.  Yllätyssolistina vieraili allekirjoittanut.
 
 
 
Kaaliruokakilpailuun osallistui 10 ruokaa. Oli perinteistä kaalilaatikkoa, kukkakaalikeittoa, kaalipitsaa, kääryleitä, wokkia ja erilaisia salaatteja.
Päätuomariksi oli saatu muusikko/kokki Sakari Kuosmanen Kuopiosta.  Tarkan maistelun jälkeen ja yleisön avustamana Sakari ja Helena Handolin julistivat voittajat.  Tehtävä oli vaikea, sillä kaikki ruuat olivat tosi herkullisia.
Vuoden 2015 Lapoon kaalimestariksi valittiin lopuksi yksimielisesti päätuomarin äänellä, israelilainen, suomalaistunut  Gil Mishael. Hän oli valmistanut tulisen Mamun” punakaalisalaatin.
Toiseksi valittiin Anu Lindstörmin herkulliset kaalikääryleet ja kolmanneksi tuli Heidi ja Jarmo Handolinin suussa sulava kaaliwokki. Onnittelut voittajille!
 
Jorma ja Helena toivottivat kaikki vieraat tervetulleeksi ensikesän kaalipeijaisiin ja toivovat tästä tulevan perinteen. 
 
Nyt vaan kaaliruokia kokkailemaan ja uusia reseptejä testaamaan, että ensi vuonna saadaan uusi kaalimestari Lapoolle.
 
(21.7.2015 Teksti: Eija Jokinen, kuvat: Heidi Handolin-Kiilo)