Joulupuotikokeilu toimi – tunnelma ja lahjat löytyivät Kylänpään kuistilta ja navetasta

Joulupuotikokeilu toimi – tunnelma ja lahjat löytyivät Kylänpään kuistilta ja navetasta

Vihtijärven kirpputorilla Kylänpään talon pihalla ja navetassa järjestettiin pop-up joulupuoti lauantaina 5.12.2020. Alkuperäistä Joulutori-suunnitelmaa jouduttiin tuunaamaan: pois jäivät Joulupukki, glögit, joulupuuro ja musiikki. Useamman käsityöläisen ja tavarantoimittajan tuotteiden myynti toteutettiin vain muutaman myyjän voimin, jotta turvaväleistä voitiin pitää kiinni.

Havutyöt ja hunaja, metsä pienissä pulloissa ja purnukoissa, leivonnaiset ja jouluruuat sekä erilaiset käsityöt kävivät kaupaksi. Toimintaa haittasivat hieman nuhruinen sää ja silmälaseja huurustaneet kasvomaskit, mutta olosuhteet huomioon ottaen pop-up joulupuoti oli onnistunut.


Joulupuodissa vaihtoi omistajaa muun muassa tunnelmallinen kranssi-ikkuna. Kylänpään pihaa koristaa koko joulun ajan Hans Brummerin paikalle kiikuttama kuusi sekä kirpputorin oma tonttu. Erityiskiitos Hansille kuusesta!

Vihtijärven kyläyhdistys ja sen kirpputoritiimi kiittävät kaikkia asiakkaita ja tuotteiden toimittajia sekä myyjiä mukavasta joulupuotipäivästä. Erityisen kiitoksen ansaitsee kiinteistön omistaja, Hiiskulan kartano, joka on antanut kyläyhdistyksen pitää kirpputoria Kylänpäässä niin kauan, että ensi vuonna juhlitaan jo 15-vuotista toimintaa. Kiitokset esitämme myös generaattorin lainasta, ilman sitä olisi joulupuoti jäänyt patterivalojen varaan!

Kylänpäässä tapahtuu tulevaisuudessakin

Kylänpään miljöö koki tänä syksynä huomattavan muodonmuutoksen, kun vanha, varjostava ja vaarallinenkin kuusiaita sekä lahot puut pihasta poistettiin Hiiskulan toimesta. Surettamaan jäivät vähän vanhojen puiden tuoma nostalginen tunnelma, erityisesti monelle rakas vanha koivupuu. Nyt viehättävä miljöö kuitenkin näkyy kunnolla ympäristöön ja pihaan pääsee ilmaa ja valoa. Lisäksi talon ja siellä asioivien turvallisuus parantui kertaheitolla.

Joulupuodin järjestäjien karonkassa käytiin läpi onnistumisia sekä kehittämisen paikkoja ja suunniteltiin jo seuraavaa tempausta. Pääsiästorin tai -puodin ajankohdaksi on kaavailtu lauantaita 27. maaliskuuta 2021. Pääsiäistuotteiden myyjät, linnunpönttöjen rakentajat, käsityöläiset ja herkkumaakarit: laittakaapa päivämäärä muistiin ja ilmoittautukaa mukaan tekemään taas mukavaa tapahtumaa Kylänpään hienoon miljööseen!

Myyntipaikkailmoittautumisia ottaa vastaan ja lisätietoja antaa Anja numerossa 040 832 8855.

PS: Etsintäkuulutamme joulupuodin asiakkaita, jotka ostivat näitä vene-tilataideteoksellakin nähtyjä sieniä: olkaa ystävällisesti yhteydessä Riittaan numeroon 050 501 2319, kiitos!

(KP, kuvat: kirppisläisten albumit)