Joulunodotus alkoi puurojuhlasta

Joulunodotus alkoi puurojuhlasta

Ensimmäinen adventti toi mukanaan taas perinteiset joulunaloitusmenot. Aamupäivällä kappelin oli täyttänyt perhemessu sekä diakoniatoimikunnan järjestämät joulumyyjäiset. Illan pimettyä alkoi Ylisepässä puurojuhla, jonka järjestivät yhdessä kyläyhdistys sekä päiväkoti. Puurojuhlaan osallistui tänä vuonna yli kuusikymmentä kyläläistä, ja tunnelmallinen Yliseppä olikin melkein täynnä. Juhla alkoi riisipuurolautasen ääressä ja jatkui musiikillisissa merkeissä.

Puurojuhlan ohjelmallinen vaihe alkoi totutusti ensimmäisen adventtikynttilän sytytyksellä. Päiväkodin ihastuttava tonttujoukkio esitti kolme joululaulua koreografioineen, ja pian koko puurojuhlan yleisö pääsi joulutunnelmaan yhteislaulun merkeissä.

Kuten jo vuodesta 2007 alkaen, niin myös tänä vuonna diakoniatoimikunta lahjoitti tilaisuudessa aamupäivän joulumyyjäisen tuoton kyläyhdstykselle. Lahjoituksella diakoniatoimikunta haluaa tukea erityisesti kyläkoulun toimintaa, kertoi Eva Oksa diakoniatoimikunnasta. Hän tuli ojentamaan rahakuoren kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja Markku Pietilälle. Samalla tuli paljastettua, että puuroon piilotettu manteli oli löytynyt Evan lautaselta. Eva kertoi, että pöydässä oli vitsailtu hampaan irronneen, mutta kyllä se lopulta manteliksi todettiin.

Ilta päättyi herkkään Sydämeeni joulun teen -yhteislauluun, jonka jälkeen oli taas aika siirtyä Ylisepän lämmöstä vesisateiseen marraskuuhun. 

Puurojuhla täytti Ylisepän tuvan joka nurkan.
Henna-Riina Kuusela säesti yhteislauluja.
Jännitys ei näkynyt päiväkodin lasten esiintymisessä.
Eva ojensi Markulle aamupäivän myyjäisten tuoton: yli 900 euroa!


Muita kylän joulumenoja:

Kauneimpia joululauluja lauletaan Vihtijärven kappelissa perjantaina 11.12.2015 klo 19 alkaen.

Lauantaina 12.12.2015 vietetään perinteisiä Nummituvan pikkujouluja klo 17-21. 

Valoisaa joulunodotusta!

 

(1.12.2015 LR-J)