Joulun odotus alkoi Vihtijärvellä

Joulun odotus alkoi messulla ja myyjäisillä kappelissa

Jo aamutuimaan houkuttelivat ohikulkijoita ja kyläläisiä myyjäisiin ohjaavat kyltit lyhtyineen kappelille. Kymmeneltä alkaneeseen messuun osallistui arvion mukaan viitisenkymmentä henkeä. Perhemessussa oli jälleen otettu perheen pienimmätkin huomioon.

Kappelilla 1. adventin jumalanpalveluksen jälkeiset myyjäiset oli taas järjestetty suurella sydämellä. Myytävänä oli paljon erilaisia suolasia ja makeita leivonnaisia sekä muuta syötävää, käsitöitä, lyhteitä, kransseja, lintulautoja, kortteja. "Tunnelma oli mukava ja ihmiset innostuneita.  Diakoniatyön hyväksi pidettyjen arpajaisten hienot voitot houkuttelivat asiakkaita ostamaaan arvat loppuun", kerrottiin toimittajalle myyjäisistä. Myyjäisten tuoton sai Vihtijärven kyläyhdistys ja sitä kautta koko kylä, arpajaisten tuotto ohjattiin diakoniatoimintaan.                                                   
   

Ylisepän puurojuhlassa laulettiin joulu sydämiin

Huolimatta talven ensimmäisistä purevista pakkasista oli adventtisunnuntain iltapäivällä Yliseppään kyläyhdistyksen ja päiväkodin järjestämään puurojuhlaan kerääntynyt taas tuvan täydeltä kyläläisiä. Puuro, glögi, kahvi ja piparkakut maistuivat ennen ohjelmaa. Ohjelman juontajana toimi kyläyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Anu Kuusela. Adventtikynttilän sytytti Jasse Vihtkari, esiintyijäkaartiin kuuluivat päiväkodin lapset ja ohjaajat, Elsa Pullinen haitareineen, Henna Kuusela ja V-Duuri sekä kauniisti tunteella yhteislauluja laulanut yleisö. Aamupäivällä olleiden kappelin adventtimyyjäisten muhkean tuoton ojensi kyläyhdistykselle Eva Oksa. "Lämmin kiitos! Kyläyhdistys toimii koko kylän parhaaksi ja näin lahjoitus hyödyttää meitä kaikkia", kiitteli Anu Kuusela.

Seuraavan kerran voidaan kylän voimin kokoontua jouluisissa tunnelmissa ensi lauantaina 8.12. Nummituvalla klo 18, kun vuorossa on koko kylän pikkujoulujuhla. 

 Tässä Juha Ahvenharjun tunnelmakuvat Ylisepästä, otokset puhukoot puolestaan:

Joulupuuroon oli kätketty onnea tuottava manteli - kuvaa otettaessa ei tiedetty, että mantelin saa etualan pöydässä syövä henkilö...

Väkeä kertyi Ylisepän tuvan täydeltä

Päiväkodin tonttuleikki

Tonttuleikki vaatii keskittymistä

Anu Kuusela lausui joulurunoja lapsille - tilanne oli hauskan interaktiivinen

V-Duuri ihastutti jälleen ohjelmallaan! Hienoa!

Tänä vuonna manteli osui Valtterin kohdalle

Uskomme, että Ylisepän puurojuhlassa puuroon kätketty manteli tuo saajalleen onnea tulevana vuonna. Uskomus ei liene aivan pötyä koska 2009 mantelin saaja on sittemmin mennyt naimisiin ja muuttanut Vihtijärvelle. Vuoden 2010 mantelin saaja valmistui kuin valmistuikin sairaanhoitajaksi... Ensi vuoden onnekas on Kärrintieltä kotoisin oleva Valtteri Palonen

Tänä vuonna joulumanteli löytyi Valtteri Palosen puurosta.

4-vuotias Valtteri Palonen oli tyytyväinen saamaansa
manteliin ja suklaarasiaan. Onnittelemme Valtteria ja toivotamme kaikkea hyvää!

(02.12.2012 Ylisepän tunnelmakuvat Juha Ahvenharju, muut kuvat ja teksti KP)