Joulun odotus alkoi kylällä

Joulun odotus alkoi kylällä

Sunnuntaina  järjestettiin kappelissa ensimmäisen adventin messu. Ensimmäinen adventtikynttilä sytytettiin, ja kirkkoväki Vihtijärven kappelikuoron johdolla kajautti Hoosiannan. Perinteiset adventtimyyjäiset järjestettiin heti messun jälkeen, ja jouluisia ostoksia sai tehdä torttukahvien lomassa. Lopuksi oli vielä diakonia-arpajaiset.

Illalla kylän väki kokoontui tunnelmalliseen puurojuhlaan Yli-Seppään. Puuron syönnin jälkeen laulettiin yhdessä joululauluja Henna-Riina Kuuselan säestyksellä. Päiväkodin lapset esiintyivät ohjaajansa Marika Ruskelan johdolla, ja meno yltyi illan edetessä jopa riemukkaaksi. Pikkuiset tontut pyörähtelivät lattialla kimaltelevine mekkoineen, kun tilaisuus päätettiin laulamalla yhdessä Sydämeeni joulun teen.


Manteli löytyi tänä vuonna kuusivuotiaan Olivian lautaselta. Siitä palkinnoksi makeat viemiset kotiin.

Myös kylän keskustan Vene-taideteos on pukeutunut jouluun. Pieni tonttu on ilmestynyt veneen viereen tarkkailemaan kyläläisiä joulun alla, ja se saa seurakseen pieniä punanuttuisia tonttuja. Yksi tonttu ilmestyy lisää aina, kun joulukalenterin luukku aukeaa.  Puurojuhlassa tiedusteltiin lapsilta sopivaa nimeä tontulle, ja näin se sai nimen Tomi.


Tomi-tonttu tarkkailee kyläläisiä joulun alla.

(HE, kuvat HE ja Leena Weiste)