Huonoja uutisia - ilkivaltaa kylällä

Koulun loppuminen aiheutti ilmeisesti jollekin tai joillekin suuren ahdistuksen, joka on purettu kylän yhteisessä käytössä oleviin, hyöty- ja virkistyskäyttöön tarkoitettuihin kohteisiin.

Vihtijärven koulu- ja kylätalon piharakennuksen päädyssä oleva paperinkeräyspiste on toistaiseksi suljettu ilkivallan takia.

Näin tässä kävi.

Rakennuksesta on rikottu ikkunoita, lisäksi ainakin paperivarastossa on levitelty papereita ja pahveja.
Rakennuksen päätyikkuna on lyöty sisältäpäin hajalle, siruja on runsaasti rakennuksen ulkopuolella - varovasti te, jotka paikalle osutte!


Päätyikkuna on rikottu - varokaa lasinsiruja! Helinä ja kilinä kuulosti varmasti komealta :(

Paperinkeräyspistettä on hoitanut tähän saakka koulun vanhempainyhdistys ja keräyspisteen tuotto on käytetty koululaisten hyväksi retkiin, välituntivälineisiin jne. Toukokuun viimeisenä viikonloppuna tästä on tehty loppu.
Ilkivallan vuoksi Vihdin kunta on määrännyt omistamansa ulkovaraston suljettavaksi siihen saakka kunnes syyllinen/syylliset löytyvät ja sotku on siivottu ja ikkuna sekä muut tehdyt vauriot korjattu.

Tekijöitä, heistä tietäviä tai heidän huoltajiaan pyydetään ilmoittautumaan talonmiehelle numeroon 040 569 2554.
Lähin paperinkeräyspiste sijaitsee päiväkodin edessä olevassa Ekojätepisteessä. Sen tuotto ei ohjaudu omalle kylälle.

Myös uimarannalla on käyty tekemässä töllön töitä ja sitäkin uhkaa sulkeminen. Uimarannalla kävijöitä sekä heidän huoltajiaan pyydetään vielä muistin virkistykseksi lukemaan paikan säännöt sisääntulon varrella olevasta taulusta. Rannan kunnossapito on kaikkien sen käyttäjien vastuulla ja jokainen siellä käyvä on velvollinen katsomaan että paikat ovat kunnossa ja siistinä. Muutaman sääntöjen rikkojan vuoksi on paperinkeräysvaraston käyttökiellon lisäksi myös tämän yksityisen rannan käyttömahdollisuus kaikilta vaakalaudalla.
 
(10.6.2015 KP)