Hiiskula työllistää kesällä seitsemän nuorta

Hiiskula työllistää kesällä seitsemän nuorta

Kuvassa ylhäältä vasemmalta Oskari Kukko, töiden ohjaaja Jorma Hänninen ja Luka Ranta. Alarivissä vasemmalta Severin Brummer, Viivi Nokio, Iitu Virmavirta ja Vilma Leivo. Kuvasta puuttuu Alexander Brummer, joka niinikään on Hiiskulassa töissä koko kesän.

 

Hiiskulan kartano on yksi harvoista alueen nuoria työllistävistä tahoista kesäisin. Tänä vuonna kiinteistöyhtymä on palkannut seitsemän lähialueen nuorta kesätöihin.

Töitä ohjaava Jorma Hänninen kertoo, että nuoret tekevät vaihtelevia töitä kartanon alueilla lähinnä viheralueilla sekä monissa kiinteistöjen kunnostus- ja ylläpitotehtävissä.

"Alkukesällä on tehty paljon kitkemistä", kertoo Iitu Virmavirta, 16. Iitulle Hiiskula on uusi työpaikka, mutta aiempaa kokemusta on kertynyt työstä Vihtijärven kyläyhdistyksessä. Iitu kertoo, että Hiiskulassa on enemmän ulkotöitä. Kesätyötienesteistä on tarkoitus säästää ainakin omaa autoa varten, Nummelaan rakennusalan opintoihin pian suuntaava Iitu kertoo. 

Koko porukka on mielissään siitä, että saa tehdä nimenomaan ulkotöitä. Kaikki nyökyttelevät päitään sille, että kauniina kesänä olisi sääli istua sisällä tietokoneen ääressä. Luka Ranta, 20 ja Oskari Kukko, 17, ovat kesäkuun mittaan olleet siimaleikkurin varressa ja pitäneet kaunista kylämaisemaa siistinä. Luka kertoo, että siimaushommissa tuli vastaan myös tähän asti työn iloisin yllätys - Vihtijärven vene -tilataideteoksen luota nimittäin löytyi pupuperhe, jonka poikaset nuoret miehet siirsivät turvaan siimaustyön alta.

Luka kertoo, että kesätyötienesteille löytyy käyttöä. Nuori mies viettää viimeistä kesää Vihtijärvellä ja aikoo muuttaa syksyllä Rovaniemelle opintojen perässä. Muitakin töitä olisi ollut tarjolla, mutta Luka valitsi jo tutuksi tulleen Hiiskulan, sillä halusi vielä viettää koko kesän kotikylällä. Pian alkavassa uudessa elämänvaiheessa on tarvetta ainakin oman auton ja kannettavan tietokoneen hankinnalle, mies miettii.
Oskari Kukko asuu Otalammella ja sai vinkin Hiiskulan kesätyöpaikoista ystävältään. Oskari suunnittelee tässä vaiheessa laittavansa suurimman osan palkasta säästöön. Tulevaisuuden haaveissa ovat ainakin opinnot kauppiksessa.

Helsingissä asuva Severin Brummer, 19, viettää kesän perheensä kanssa Hiiskulassa. Oman suvun kartano oli luonteva paikka työskennellä ja kerätä säästöjä ulkomaille lähtöä varten. Suunnitelmissa on lähteä au pairiksi Ranskaan, Severin kertoo. Karkkilalainen Viivi Nokio, 17, on Hiiskulassa töissä toista vuotta ja kertoo pitävänsä eniten maalaushommista. Kesätyöt menevät säästöön, poliisikoulusta haaveileva Viivi kertoo.

Vilma Leivolla, 17, on pisin työkokemus töistä Hiiskulassa, sillä tämä on hänelle jo neljäs vuosi. Ratsastusta harrastava Vilma kertoo, että harrastus ja oma hevonen ovat ainakin yksi käyttökohde kesätyötienesteille.

Jorma Hänninen on tyytyväinen nuoriin työntekijöihin, jotka ovat osoittautuneet ahkeriksi. Töitä tehdään selvästi myös hyvässä yhteishengessä. "Suu käy paljon, mutta kädet myös", Jorma summaa hymyillen.

(HE)