Head Care avasi ovensa Klaukkalassa

Head Care avasi ovensa Klaukkalassa

Vihtijärveläisen Tuula Ropposen pitkäaikainen haave toteutui, kun hänen oma parturi-kampaamonsa avasi ovensa Klaukkalassa maanantaina. Tuula on tehnyt parturi-kampaajan työtä jo 80-luvun lopulta asti, ja oman kampaamon avaaminen on muhinut ajatuksissa pitkään.

Sopivaa liiketilaa oli aluksi vaikea löytää, Tuula kertoo. Hän oli haarukoinut sopivia toimitiloja myös Hyvinkäältä, Nummelasta ja Karkkilasta. Sopiva tila löytyi lopulta aivan Klaukkalan keskustasta, näkyvältä paikalta. Viikkoja kestäneen remontin ja erilaisten järjestelyiden jälkeen ovet oli ilo avata raikkaissa, valoisissa tiloissa Kuonomäentiellä. Tuula aloittaa toiminnan yksin, mutta tilat mahdollistavat ainakin kaksi lisäpaikkaa,  mikäli tarvetta myöhemmin tulisi.

Perinteisten kampaamopalveluiden lisäksi Head Care tarjoaa myös ekokampaamopalveluita. Hiuksiinsa voi siis saada kasvivärjäyksen tai erilaisia puhdistavia hoitoja mm. merilevällä ja savella.  Kasvivärit ovat hoitavia, ja karkeajakoisina myös hiuspohjaa kuorivia. Ekokampaamotuotteet voivat sopia paremmin niille, jotka saavat allergisia reaktioita tavallisista tuotteista. Monet väriaineet esimerkiksi sisältävät parafenyleenidiamiinia (PPD), joka on yleinen allergisoiva aine, Tuula selostaa.  Myös perinteisissä tuotteissa Tuula valitsee mieluiten mahdollisimman luonnollisia ja ekologisia vaihtoehtoja, sillä ne ovat asiakkaalle turvallisempia.

Kasviväritkään eivät kaikille sovi, eli täysin allergisoimattomia ne eivät ole, Tuula huomauttaa. Jos on allerginen vaikkapa koivun siitepölylle, koivupohjaiset uutteet eivät välttämättä sovi hiusten hoitoon.

Kokonaisvaltaista hoitoa

Nimensä mukaisesti yrityksen palvelut eivät rajoitu pelkästään hiuksiin. Tuula on myös meikkaaja-maskeeraaja, ja tekee perinteisten meikkien lisäksi myös mm. kasvo- ja vartalomaalausta. Hallussa on meikkauksen suomenmestaruus vuodelta 2010. Vartalomaalauksesta eli bodypaintingista Tuulalla on hallussaan jopa kaksi suomenmestaruutta (lue aiempi juttu tästä linkistä). Kasvomaalaus voi olla mukava lisä esimerkiksi halloween-asuun, Tuula vinkkaa. Lisäksi Head Caren palveluihin kuuluvat ripsien ja kulmien kestovärjäykset.

Hyvä palvelu on Tuulalle sydämen asia. Kampaamon tuolissa ei hoideta vain hiuksia, vaan koko hyvinvointia. Paras palaute työstä on asiakkaan tyytyväinen mieli ja hymy, perfektionistiksikin tunnustautuva Tuula pohtii. Kilpailijoistaan Tuula uskoo erottuvansa nimenomaan tarjoamalla myös ekokampaamopalveluita sekä maskeerausta.

Kahden yrittäjän perheessä on nyt soviteltava arjen palapeliä uudelleen. Onneksi kuitenkin työmatka on ihanan lyhyt, Klaukkalahan on ihan kivenheiton päässä, onnellinen yrittäjä iloitsee.

Ennen ja jälkeen. 

Vihtijärveläiset äiti ja tytär Tanja Saira (vas.) ja Eeva-Liisa Penttinen kävivät Head Caren muuttumisleikissä. Meikki ja hiukset: Tuula Ropponen.

 

Head Care osoitteessa Kuonomäentie 1, Klaukkala. Kotisivut: www.headcare.fi.


(19.8. HE, kuvat HE ja Olli Saira)