Hämähäkkimies ja hyvän mielen päivä

Hämähäkkimies ja hyvän mielen päivä

Sunnuntaina 29.10. vietettiin kylätalolla koko kylän yhteistä kyläilypäivää. Ylöjärveltä saapui lasten ja nuorten liikunnanohjaaja SuperSam vetämään liikunnallista ohjelmaa kylätalon pihalle. Ohjelmaan osallistui kaiken ikäisiä kyläläisiä. Yhdessä lapset ja aikuiset muun muassa  etsivät aarretta saarella, pelasivat uppoavaa laivaa ja etsivät Teppo Terävän reissureppua. 

Liikuntaohjelman päätyttyä koulun vintiltä ilmestyi pihalle hämähäkkimies, joka ilahdutti osallistujia tempuilla sekä yhteiskuvilla. Koulun vintille hämähäkkimies myös kiipesi takaisin vilkuteltuaan kaikille ensin ikkunoista.

Reippaan ulkoilun jälkeen kylätalolla odotti herkullinen lounaskeitto kahveineen ja pullineen.  Syöjiä riitti niin paljon, että varastosta kaivettiin lisää pöytiä, jotta kaikki mahtuivat syömään. Legotkin kaiveltiin kaapista ja puheen sorina täytti koko kylätalon.

Ruokailun ja kahvittelun jälkeen muutamat kyläläiset olivat tuoneet mukanaan vanhoja valokuvia. Niistä tarinoitiin yhdessä ja tutkittiin, kuka on kukin.

Päivä oli oikein onnistunut ja järjestäjille jäi paitsi iloinen mieli, myös ideoita jatkonkin varalle. Puuhatiimissä pohdittiin tällaisten tapahtumien ja yhteisten hetkien järjestämisen tärkeyttä ja sitä, mitä se kävijöille antaa. Tärkeää on pitää kiinni kylän yhteisöllisyydestä: siitä, että kohdataan toisia ja jutellaan kuulumisia.

Tapahtumat tarvitsevat tekijöitä, mutta vielä enemmän osallistujia. Järjestäjät välittävät kiitokset kaikille, jotka osallistuivat ja tekivät päivästä onnistuneen!

Teksti ja kuvat Mari Hennola