Ensimmäisen Vihtijärven kylälehden voi nyt lukea sähköisessä muodossa

Ensimmäisen Vihtijärven kylälehden voi nyt lukea sähköisessä muodossa

"Tervehdys sinulle vihtijärveläinen kyläläinen ja kesäasukas", tervehti ensimmäisen kylälehti Vihtijärveläisen lukijoita nyt jo valitettavasti edesmennyt Anu Kuusela, silloinen kylätoimikunnan puheenjohtaja.

Lehden kanteen on valittu taiteilija Veikko Törmälehdon kuva kylän keskustan merkittävistä rakennuksista; Hiiskulan omistamista Metsänvartijan asunnosta (suunnittelija: Heikki Siikonen, rakennettu 1926-27) ja Yli-Sepästä (lisätietoa linkissä). Päätös lehden julkaisusta on tehty 10.12.1996 ja siksi varmaan kannessakin on vuosiluku 1996.

Tämän päivän tapahtumat ja keväällä 2021 ilmestyvä kylälehtikin noudattelevat samoja linjoja kuin tuolloin. Tiedottaminen ja viestintä, koulun historia ja ainainen lakkautuspelko, uusien tonttien tarve sekä toive senioritalosta ovat olleet puheenaiheita tähän päivään saakka. Lähipalveluiden, tapahtumien ja yhdistysten esittelyistä löytyy edelleen tuttuja nimiä, upea juttu!

Tämän vuoden Vihtijärveläisen toimitus haluaa siteerata päivälleen 24 vuotta sitten 04.2.1997 kirjoitetun pääkirjoituksen loppukaneettia: "Lopuksi vielä muistutan, että kansanhiihtolatu Rokolle on avattu. Lähtö Monitoimitalon (nyk. Päiväkoti, toim. huom.) edestä kiertäen Hiiskulan kautta sään salliessa myös Alimmasen yli (mutta ei nyt 2021!), joten ei muuta kuin hiihtelemään ja nauttimaan kevätauringosta ja luonnonrauhasta."

Ensimmäisen Vihtijärveläisen voit lukea tästä.

 
(KP)