Ajoneuvojen liikkumista metsäteillä rajoitetaan

Ajoneuvojen liikkumista metsäteillä rajoitetaan

Hiiskulan kartanon mailla sijaitsevat metsäautoteiden puomit tullaan sulkemaan loppukesän ja syksyn aikana. Tilanhoitaja Timo Syrjänen kertoo, että tarkoituksena on suitsia moottorikäyttöisten ajoneuvojen liikennettä metsäautoteillä. Puomien sulkemiseen on päädytty pitkän harkinnan jälkeen. Pääsyinä ovat rakennelmiin ja rakennuksiin kohdistuva ilkivalta sekä alueella liikkuviin työkoneisiin kohdistuvat varkaudet.

Pääsääntöisesti kaikki olemassa olevat puomit suljetaan. Lisäksi joidenkin puomien paikkoja muutetaan. Tällainen on esimerkiksi Lustikullantiellä oleva puomi, joka siirretään pidemmälle saman tien varteen. Tällä toimenpiteellä kulku Rokokalliolle onnistuu jatkossakin Lustikullantien kautta, mutta läpiajo Karkkilantien puolelta ei enää ole mahdollista.

Hiiskulasta muistutetaan, että myös kiinni olevien puomien takana voi tapahtua puunkorjuuseen sekä metsänhoitoon liittyvää liikennettä, ja tarve aukaisulle voi tulla yllättäen. Puomien eteen ei siis kannata omia autoja jättää parkkiin.

Luontoreiteille pääsee

Puomien sulkemiset ja siirrot eivät tule vaikuttamaan kylän opastetuille luontoreiteille pääsyyn. Esimerkiksi Laihuen alueelle ei ole suunnitteilla puomia, ja kulkuväylä Kiven reitille Ylimmäisillä pidetään myös avoinna. Rokokallion alueelle käynti ohjataan ainoastaan eteläpuolelta eli Vihtijärventien kautta.

Lisätietoja aiheesta antaa tilanhoitaja Timo Syrjänen. Yhteystiedot: www.hiiskula.fi.

(HE)