Adventin aika alkaa tutuin tapahtumin

Sunnuntaina koittaa vihdoin se päivä, mitä monissa lapsiperheissä on odoteltu jo tovi:  joulukalenterin ensimmäisen luukun saa avata. Tänä vuonna joulukuun ensimmäinen päivä ajoittuu samalla ensimmäiseen adventtiin. Perinteisiin ensimmäisen adventin tapahtumiin on valmistauduttu huolella talkoovoimin ympäri kylää.

Raine Oksa on yksi talkootyön tekijöistä. Hän on valmistanut jouluisia kransseja sekä lintulautoja kappelin joulumyyjäisiin. Toimitus kävi kurkistamassa Rainen verstaalla, miten valmistelut sujuivat.

  

Havut Raine Oksa saa omasta metsästä. Kranssien materiaali tulee luontevasti metsänhoidon sivutuotteena, kun kuusia pitää poistaa harvennushommissa. Raine leikkaa havut jo metsässä sopivan mittaisiksi, niin yksi työvaihe tulee tehdyksi. Metallilankaa tarvitaan havutupsujen kiinnittämiseen. Työn ollessa vielä kesken Raine arvioi kransseja valmistuvan myyjäisiin noin 15 kappaletta.

 

Myös lintulaudat on tehty myyjäisiä varten. Kyltit odottelevat valmiina.

Rainelle käden taidot ovat tulleet perintönä. Nuorempana piti tehdä lähes kaikki itse, ja mm. luistimien teko onnistui hyvin sahanteristä ja puupalikoista.

Rainen tekemiä joulukransseja, sekä paljon muita ihania jouluisia käsitöitä sekä leivonnaisia on myynnissä kappelissa heti Hoosianna-perhemessun jälkeen. Messu alkaa klo 10. Myyjäisten lisäksi messun jälkeen järjestetään myös diakonia-arpajaiset, ja tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Arpajaisten tuotto menee diakoniatyön hyväksi, myyjäisten tuotto Vihtijärven kyläyhdistykselle.

Illan hämärtyessä jatkuu adventin vietto kylätalolla, jossa vietetään kyläläisten yhteistä, perinteistä puurojuhlaa klo 17. Aiempina vuosina puurojuhlaa on vietetty Ylisepässä, jossa nyt palvelee Joulupuoti. Kylätalolla lauletaan yhdessä joululauluja, ja seurataan päiväkodin lasten jouluista esitystä – ja tietysti syödään joulupuuroa ja juodaan glögiä. Kukahan nappaa tänä vuonna mantelin?

Päiväkodin lapset ovat harjoitelleet ahkerasti omaa esitystään varten. Tänä vuonna esiintyvät päiväkodin pienimmät eli 1-4 –vuotiaat Anne Heinosen ja Irma Salon johdolla. Piipahdimme myös päiväkodilla kurkistamassa, miten valmistelut sujuivat.

 

Irma Salo näytti miten kädet käyvät musiikin tahtiin. Kaapo (kuva oikealla) katsoi parhaaksi seurata harjoituksia turvallisesti Anne Heinosen sylistä.

 

 

Tutussa joululaulussa kädet tuikkivat tähtinä. Sormia kohdilleen asettelemassa eturivissä Stella, Kristiina, Peppi ja Rudolf sekä takana Veeti, Paulus ja Minja.

...ja esityksen lopuksi pitää osata kumartaa tai niiata.

Ja hyvinhän harjoitukset päiväkodin pienimmiltä sujuivat! Esiintyjien kokoonpano saattaa vielä hieman muuttua kunhan sunnuntaihin päästään, mutta harjoittelu oli silti mukavaa. Musiikkiesityksen lisäksi lapset ovat askarrelleet pakettikortteja, joita saa ostaa puurojuhlasta. Korttien ostolla kartutat päiväkodin lasten toimintakassaa.

*****************************************************************************************************************

Hoosianna –perhemessu kappelissa sunnuntaina 1.12. klo 10. Messun jälkeen kahvitarjoilu, diakonia-arpajaiset sekä kyläyhdistyksen jouluiset myyjäiset. Messussa saarnaa Kari Tuovinen, ja kanttorina toimii Ulla Eho-Saario. Vihtijärven kappelikuoro on myös mukana. Järjestää Vihdin seurakunta ja Vihtijärven diakoniakerho.

Puurojuhlaa vietetään kylätalolla (huomaa uusi paikka!) 1.12.2013 klo 17. Tarjolla on puuroa, glögiä, mehua ja pipareita. Yhteislaulua ja musiikkipitoista ohjelmaa.  Myynnissä kyläyhdistyksen joulukortteja (9€/10kpl) sekä päiväkodin lasten askartelemia pakettikortteja (1€/4kpl). Lisäksi myynnissä Vihtijärven kylän historiasta kertovia Vihdin kruunu –kirjoja (50€).  Liput aikuisilta 5€, 1.-6.-luokkalaiset 3€, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Järjestää Vihtijärven kyläyhdistys ja Vihtijärven päiväkoti.

Lämpimästi tervetuloa molempiin tapahtumiin virittymään jouluiseen tunnelmaan!

(29.11.2013 HE, kuvat AN ja HE)