27.12.2011 Sähkökatkos jatkuu Vihtijärvellä

Sähköt ovat edelleen poikki Vihtijärven kylältä tiistaiaamuna. Tapaninpäivän myrsky kaatoi puita sähkölinjojen päälle useissa kohdin kylää ja naapurikyliä. Viranomaisten mukaan sähkökatkos voi jatkua vielä keskiviikonkin.

Myrsky vaikeutti myös liikennettä. Edelleen tiistaina Lopentie Läyliäisiin mennessä oli ajoittain poikki tielle kaatuneen sähköjohdon takia. Kylän pienemmillä sivuteillä oli edelleen kaatuneita puunrunkoja tiistaina. Pääväylät oli kuitenkin saatu raivattua jopa sadoista tielle kaatuneista rungoista. Pelkästään Vihtijärven ja Kytäjän välillä tiellä oli yli 20 puunrunkoa. Vihdin kirkolle mentäessä tiellä oli jopa enemmän puunrunkoja.

Tapaninpäivän myrsky aiheutti myös muita vahinkoja. Vihtijarvi.fi:n toimituksen tietoon tuli muutama onnettomuus, jossa puita oli kaatunut rakennusten päälle aiheuttaen vaurioita. Henkilövahingoilta kylällä on säästytty. Matkapuhelimet ovat toimineet ajoittain huonosti, mikä johtuu tukiasemien sähkönsyötön vaikeuksista.

Fortumin mukaan tiistaina ilman sähköä oli koko maassa yli 100 000 taloutta. Vihtijärven lisäksi myös harvaan asutut lähikylät olivat ilman sähköä. Läyliäisten kylällä sähköt toimivat, mutta heti kylän ulkopuolella oli aamulla pimeää.

Viranomaiset varoittavat edelleen puuskittaisista tuulista tiistaina. Vihtijarvi.fi:n toimitus seuraa tilannetta ja päivittää tietoja kylän sivuille mahdollisuuksien mukaan.

(AA)