18.07.2012 Vellikellosta tekstiviesteihin - Vihtijärven VPK 80 vuotta

Vellikellot kumahtelivat 30-luvulla Hiiskulassa ja Sorvarissa. Siitä vapaapalokuntalaiset tiesivät, että jossain palaa. Hevoskyydillä, tai milloin milläkin, päästiin tapahtumapaikalle tulipaloa sammuttamaan. Nykyään piippaavat vain tekstiviestit hälytysosastolaisten puhelimissa, jonka jälkeen paloauto miehistöineen on muutamassa minuutissa lähtövalmiina Nummituvan paloautotallista.

Nummitupa rakennettiin palokuntalaisten päämajaksi talkoomenoin 50-luvulla. Paloasema toimii yhä pohjakerroksessa. Sen uumenissa viettää nykyään eläkepäiviään vuonna 1968 ostettu sammutusauto "Lantikka". Sulassa sovussa autoveteraanin vieressä odottelee lähtövalmiudessaan nykyaikaisempi pelastusyksikkö Scania kaikkine teknisine varusteineen. 


"Lantikka" on jo eläkkeellä, mutta edelleen Nummituvan paloasemalla. 


Paloaseman yläkerrassa on juhlasali esiintymislavoineen ja ravintola. VPK on kerännyt varoja toimintansa kattamiseen alusta asti: vuosikymmenten saatossa on järjestetty jos jonkinmoisia konsertteja, tanssiaisia ja lauluiltoja. Kultaisilla 60- ja 70-luvuilla Nummituvan esiintymislavalla nähtiin kovan luokan artisteja, kuten Olavi Virta, Annikki Tähti, Katri Helena ja Danny.

Paljon on muuttunut vapaapalokuntatyössä kahdeksassa vuosikymmenessä. Muutoksesta kertoo humoristinen, tositapahtumiin perustuva näytelmä, jonka hälytysosastolaiset ovat itse käsikirjoittaneet ja joka nähdään VPK:n 80-vuotisjuhlassa lauantaina 28.7. Juhlassa voi tutustua myös valokuva- ja kalustonäyttelyyn, joka on koottu vuosikymmenten varrelta.

(LV)

Vihtijärven VPK juhlii 80-vuotista taivaltaan Nummituvalla lauantaina 28.7.2012 klo 17.  Kakkukahvitarjoilu. Juhlatanssit alkavat noin klo 20. Olutteltassa karaokea. Tervetuloa!