05.04.2012 Vihtijärven taksikuljetukset siirtyvät espoolaisfirmalle

Vihdin kunnan kuljetuskilpailutuksen on voittanut espoolainen kuljetusyritys Kajon Oy joka tulee hoitamaan mm. Vihtijärveläisten koulu- ja asiointikuljetukset elokuusta 2012. Koulu- ja asiointikuljetuksia on lukuunottamatta kautta 2007-2008 jo vuosia hoitanut paikallinen taksiyrittäjä Penttinen.

"Totta kai harmittaa!", puuskahtaa kilpailutukseen luonnollisesti myös tarjouksensa jättänytKeijo Penttinen. "Seuraus tästä on se, että taksitoiminta meidän osalta kylällä loppuu koska 85-90% tuloista on kunnan sopimukseen perustuvaa. Sopimus tehdään 3+2 vuodeksi. En pystynyt tekemään yhtä edullista tarjousta kun Kajon, koska polttoaineen ja vakuutusten hinnat sekä palkkakulut nousevat koko ajan. Kilpailutuksissa tuijotetaan pelkästään paperissa lukevaa kilometrihintaa. Olisi mielenkiintoista tietään ratkaisun kokonaisvaikutukset kunnan talouteen, kun otetaan huomioon menetetyt yrittäjän ja työntekijän verotulot sekä se että taksinkuljettaja siirtyy työttömyyskortistoon. Paikallis- ja asiakastuntemus syntyy vuosien myötä  ja vaikuttaa tietenkin myös palvelun laatuun".

"Toimimme meitä sitovan hankintalain mukaan, joka koskee myös kuljetuspalvelujen kilpailuttamista", kertoo kunnan kuljetusasiantuntija Salla-Mari Rintala ja vakuuttaa että kuljetuksia ja niiden toimivuutta seurataan ja puututaan jos tulee jotain huomautettavaa.

(KP)