Koulun piharakennuksen kattotyö alkaa

Koulun piharakennuksen kattotyö alkaa

Kyläyhdistys osti koulun vanhan talousrakennuksen Vihdin kunnalta vuonna 2022. Rakennuksen katto on hyvin heikkokuntoinen ja vanha tiilikatto vaihtuu nyt peltikattoon.  Kevättalvella kyläyhdistys teki Ykkösakselille hankehakemuksen ja hankkeelle myönnettiin Leader-investointitukea huhtikuun lopulla.

Rakennus on melko suuri ja siinä on erilaisia tiloja, jotka mahdollistavat kyläläisille uudenlaisia harrastemahdollisuuksia. Osa tilasta tullaan käyttämään kyläyhdistyksen ja kylän muiden yhdistysten varastotilana, mutta tilaa jää paljon muuhunkin. Ideoita on kerätty jo rakennuksen hankinnasta lähtien. Rakennuksessa voisi toimia esimerkiksi yhteisöllinen työkalu- ja pienkonelainaamo, mopojen korjausverstas tai vaikka kylän yhteisen vuokrapaljun säilytystila, jos sellainen päätettäisiin hankkia. Rakennus tulee jatkossakin olemaan eristämätöntä tilaa.

Vielä on mahdollisuus kertoa omat ideansa kyläyhdistykselle. Vihtijärven kyläkysely aukeaa kesällä ja vastausohjeet löytyvät piakkoin ilmestyvästä kylälehdestä. Kyselyssä kartoitetaan, millaisia tarpeita kyläläisillä on. 

Työt koulun pihalla alkavat jo toukokuun lopulla. Työmaa-alue tullaan rajaamaan nauhoilla ja alueella liikkujia kehotetaan erityiseen varovaisuuteen. Kun katto on korjattu, rakennus kestää pystyssä vielä pitkään. Samalla saadaan monikäyttöistä tilaa kyläläisten tarpeisiin ja säilytetään arvokasta kulttuurimaisemaa kylällä.

(MH)