Kylällä järjestettävä luontotoiminta aktivoituu Juulin avulla

Kylällä järjestettävä luontotoiminta aktivoituu Juulin avulla

Oletko koskaan kokeillut lumikenkäilyä? Tunnistatko luonnossa eri eläinten jäljet ja jätökset? Ovatko pöllöjen riiustelutavat tuttuja? Entä tiedätkö, millainen on kylällä sijaitseva luonnonsuojelualue?

Melko tuore vihtijärveläinen, Juuli Sild, opiskelee Hyvinkäällä Hyriassa luonto-ohjaajaksi, ja on tarjoutunut suorittamaan luonto-ohjaajan harjoittelujaksonsa kyläyhdistykselle. Tavoitteena on järjestää luontoaiheisia tapahtumia, kursseja ja tempauksia paikallisesti. Loistavaa!

Vahvistuva Vihtijärvi-hankkeen puitteissa vuosina 2016–2018 kylälle tehtiin luontoreittejä, järjestettiin luontokurssia ja perustettiin Luontotiimi. Sittemmin Luontotiimi on ollut mukana toteuttamassa laavuhanketta, ripustanut linnunpönttöjä pitkin kylää ja tapaillut silloin tällöin. Hanke päättyi ja myöhemmin toiminta hiljeni koronapandemian myötä ja monta hyvää ideaa jäi toteutumatta kokoontumisrajoitusten vuoksi. Kaikenlaisten tilaisuuksien järjestäminen vaatii aina resursseja, joita ei viime aikoina oikein ole ollut käytettävissä. Mutta nyt meillä on Juuli ♥.

Kevätpuolen ensimmäiseksi aiheeksi on suunniteltu pieni lumikenkäilyn lyhytkurssi jo lauantaina 21.1. klo 10 alkaen, mikäli sää antaa myöten. Luvassa on lisätietoa, kun kohde on varmistunut ja asiasta sovittu maanomistajan kanssa. Mukaan mahtuu kymmenen nopeinta ilmoittautujaa. Seuraa kylän kotisivujen Poimintoja-osiota sekä Facebookin Vihtijärvi-ryhmää.

(KE, kuva: Juulin albumista)