Vihtijärven ehdokkaat pääsivät kirkkovaltuustoon

Vihtijärven ehdokkaat pääsivät kirkkovaltuustoon

Molemmat Vihtijärveläiset kirkollisvaaliehdokkaat Mari Hennola, 32 ja Mirja Juslin, 44 valittiin kirkkovaltuustoon vuoden 2022 seurakuntavaaleissa sitoutumattomina ehdokkaina Seurakunta arkielämän keskellä – ehdokaslistalta. Mari sai 38 ja Mirja 31 ääntä. Ryhmässä oli 18 ehdokasta, joista tuli valituksi viisi. Mari Hennola sai ryhmänsä toiseksi eniten ääniä Paavo Säiläkiven ollessa ryhmän äänikuningas 73 äänellä. Vihdin suurimman äänimäärän, 114 ääntä sai keskiryhmän Maija-Liisa Suomala.


Uudet kirkkovaltuutetut olivat ehkä hieman yllättyneitäkin läpimenostaan, koska vaalityöhön ei oman arkielämän keskellä juuri vaalien alla jäänyt paljoa aikaa. "Häkellyin äänimäärästä", totesi Mari. "Kyläläiset tukivat hienosti omia ehdokkaita", mietti Mirja.

Kuluvalla vaalikaudella kirkkovaltuustoon kuuluu Vihtijärveltä Markku Pietilä ja varalla Mirja Juslin.

Mari ja Mirja kiittävät kaikkia äänestäjiään luottamuksesta. ”Yhteydenottoja kappelin ja hautausmaan alueelle toivotuista parannuksista on jo ehtinyt tulla”, kertovat kylän uudet kirkkovaltuutetut.

Vihdin seurakunnan jäsenistä vain 13,1 % käytti ääntään kirkollisvaaleissa, koko maan äänestysprosentti oli 12,7. Jos arvioidaan, että Vihtijärvellä on noin 200 äänioikeutettua (ehkä enemmänkin), ylittää kylän äänestysprosentti valtakunnan ja Vihdin seurakunnan luvut reilusti, 34,5 %. Ilmeisesti suureksi osaksi vihtijärveläisten aktiivisuuden ansiosta voimme edelleen olla rauhallisella mielellä, mitä tulee kappelin ja sen alueen hoitamiseen kirkkovaltuuston tulevalla kaudella. Valtakunnallinen valittujen henkilöiden ikä on keskimäärin 57 vuotta. Vihtijärven ehdokkaat ovat 32 ja 44-vuotiaita.

Vihtijarvi.fi -sivujen toimitus onnittelee uusia kirkkovaltuutettujamme lämpimästi! Kiitämme myös kuluvan kauden valtuutettua, Markku Pietilää hienosti hoidetusta luottamustoimesta kylän kappelin ja hautausmaan hyväksi.

(KP)